Računalništvo, telefonija
12.06.2008 10:16
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SafeNet ponudil enkripcijo za IBM Sisteme

SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., je javnosti predstavil rešitev za zaščito podatkov na mainframe računalnikih podjetja IBM, ki koristi napredne enkripcijske tehnologije razvite v Ingrian Networks, s pomočjo katerih lahko uporabniki te rešitve zaščitijo občutljive podatke shranjene v z/OS okoljih. Ingrian Networks je bil vodilni ponudnik rešitev za zaščito zasebnih podatkov, ki ga je SafeNet prevzel 3. aprila 2008.

SafeNet mainframe rešitev je namenjena predvsem trgovskim verigam, bankam in drugim finančnim organizacijam, saj jim pomaga dosegati visoko skladnost s standardi in zahtevami poslovanja s plačilnimi karticami (npr. PCI – Payment Card Industry standard). To zagotavlja s hitrim sprotnim šifriranjem in dešifriranjem podatkov v z/OS sistemih, pa tudi z enkratnimi operacijami šifriranja ali dešifriranja velikih količin podatkov z orodjem SafeNet Transform Utility.

Jon Oltsik, vodilni analitik iz Information Security, Enterprise Strategy Group: “Neprestana rast groženj informacijski varnosti in vedno strožje zahteve vladnih odredb in industrijskih standardov kot je PCI imajo za posledico kritično potrebo po varovanju občutljivih podatkov, ki so shranjeni v mainframe sistemih. S tem se organizacije zaščitijo pred varnostnimi vdori in izgubo podatkov, s čimer preprečijo izgubo dobrega imena, in pred visokimi kaznimi zaradi neskladnosti z zahtevami pri e-poslovanju. Mainframe računalniki so bili nemalokrat zanemarjeni s strani vodilnih ponudnikov varnostnih rešitev, sedaj pa nam SafeNet ponuja rešitev za hitro in enostavno šifriranje podatkov v z/OS. Ob tem pa hkrati zagotavlja isto (ne)zahtevnost upravljanja s sistemom ter visoko dosegljivost kritičnih podatkov kot so številke kreditnih kartic in drugi podatki o kupcih.”

SafeNet rešitev za mainframe se sestoji iz:
– SafeNet z/OS Application Connector – API, ki omogoča dostop do podatkov in šifriranje/dešifriranje le teh iz različnih okolij,
– SafeNet DataSecure Appliance – samostojna naprava, ki služi za upravljanje s kodirnimi ključi in dejansko izvaja šifriranje in dešifriranje podatkov.


Prijavi napako v članku