Računalništvo, telefonija
17.02.2012 06:18
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi digitalni fotoaparat za izdelavo dveh fotografij v eni

Digitalni fotoaparat Minimo-X Double Exposure Digi naj bi šel v prodajo kot za stavo.
Digitalni fotoaparat Minimo-X Double Exposure Digi naj bi šel v prodajo kot za stavo.

S prihodom digitalnih fotoaparatov so ljubitelji fotografije izgubili možnost zajemanja dveh fotografij v eni. Tu gre dejansko za tehniko fotografiranja, kjer fotograf najprej zajame eno fotografijo. Nato na isto fotografijo zajame še drugo. Ta tehnika fotografiranja se uporablja tako za izdelavo »spektralnih« slik kot za naknadno dodajanje predmetov ali oseb na predhodno posnete fotografije. Medtem ko je bilo to tehniko fotografiranja mogoče doslej uporabiti le v navezi z analognim digitalnim fotoaparatom, je sedaj to mogoče tudi z digitalnim aparatom.

Možnost zajemanja dveh fotografij v eni kot prvi ponuja digitalni fotoaparat Minimo-X Double Exposure Digi podjetja Photojojo. Ta je opremljen s tipalom ločljivosti 3,2 milijona točk. Novinec se dobro prilega vsakemu žepu, saj ni večji od dlani roke in tehta komajda 50 gramov. Čeprav digitalni fotoaparat Minimo-X Double Exposure Digi ni primeren za zajemanje visokoločljivih fotografij, se z visoko barvno saturacijo odlično sovpada z izdelavo dveh fotografij v eni.

Fotoaparat Minimo-X Double Exposure Digi omogoča še zajemanje videoposnetkov ločljivosti 640 x 480 točk. Za ogled zajetih fotografij je na voljo enopalčni (2,54-centimetrski) zaslon LCD. Fotografije shranjujemo na pomnilniške kartice microSD do kapacitete osem gigabajtov. Občutljivost znaša le ISO 100. Nalaganje fotografij na računalnik je mogoče preko priključka USB. Najlepše pa je to, da je za nakup fotoaparata Minimo-X Double Exposure Digi potrebno odšteti zgolj 100 evrov. Več informacij je na voljo na naslovu http://goo.gl/8tCG6.


Prijavi napako v članku