Računalništvo, telefonija
04.09.2016 10:27
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosniki Hackintosh na voljo že za manj kot 300 evrov!

Prenosniki Hackintosh bodo po vsej verjetnosti kmalu umaknjeni iz prodaje!
Prenosniki Hackintosh bodo po vsej verjetnosti kmalu umaknjeni iz prodaje!

Študent Jack Kim standfordske univerze je napovedal pričetek prodaje prenosnih računalnikov, ki bo nedvomno na noge postavila celotno Applovo odvetniško ekipo. Ta namreč načrtuje prodajo obnovljenih prenosnih računalnikov HP, na katerih bo nameščena različica Applovega operacijskega sistema OS X oziroma MacOS. Tu gre za tako imenovane prenosne računalnike Hackintosh, ki jih sicer ni legalno prodajati, saj to ostro prepoveduje Applova licenca operacijskega sistema MacOS.

Kljub temu študent Jack Kim se vsaj zlepa ne bo odpovedal svoji zamisli, saj računa na to, da bo z njo pošteno zaslužil. Poslovni model namreč temelji na tem, da se obnovi in »predela« prenosni računalnik HP EliteBook, ki ga je onkraj luže mogoče kupiti že za preračunanih 115 evrov. Celoten postopek namestitve Applovega operacijskega sistema MacOS traja do največ 15 minut. Po izvedeni namestitvi sistema, naj bi prenosni računalnik HP nudil enako zmogljivost kot prenosnik Macbook Pro iz leta 2013. Za predelan prenosnik HP EliteBook pa študent računa, da bo od končnega kupca iztržil preračunanih 295 evrov.

Če boste predelane prenosne računalnike HP EliteBook z nameščenim operacijskim sistemom MacOS kupili na svetovnem spletu, vam priporočamo previdnost. Za te prenosnike namreč ne bo na voljo garancijskega roka, poleg tega bodo ti po vsej verjetnosti kmalu umaknjeni iz trga, saj bo podjetje Apple skoraj zagotovo nemudoma sprožilo pravni postopek zoper ambicioznega mladega podjetnika.


Prijavi napako v članku