Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
22.12.2023 16:30

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Windows Server 2022 posodablja vaš podatkovni center

Hewlett Packard Enterprise (HPE) in Microsoft sta v močnem partnerstvu že vrsto let. Rezultat zelo uspešnega sodelovanja iz leta v leto prinaša novosti in inovacije.

V zadnjem obdobju se umetna inteligenca (strojno učenje) močno razvija in dobiva svoje mesto tudi v operacijskih sistemih. Operacijski sistem že vrsto let predstavlja osnovo večine rešitev v podatkovnih centrih, zato mora biti robusten, zmogljiv in stabilen.

Z operacijskim sistemom Microsoft Windows Server 2022 smo kos zahtevnim nalogam, predvsem pa imamo na voljo večjo prilagodljivost in varnost, ki sta danes ključni za uspešno poslovanje posameznih podjetij.

Večina podjetij si želi nemotenega delovanja svojega podatkovnega sistema. Ena najtežjih nalog je vpeljava najnovejših varnostnih mehanizmov, ob tem pa obdržati fleksibilno infrastrukturo in nemoteno delovanje. Microsoft Windows Server 2022 sedaj omogoča prav to.

Microsoft Azure in varnost Oblačni sistem Microsoft Azure omogoča enostaven prehod v sistem oblaka in hibridnega oblaka. Za naš trg je zanimiv predvsem hibridni način, kjer rešitev Microsoft Azure Stack HCI omogoča, da ima naš podatkovni center del svojih kapacitet nameščenih v Microsoft Azure, kjer so varnost, razpoložljivost in zanesljivo delovanje na prvem mestu.

Microsoft Windows Server 2022 uvaja napredno večplastno varnost, hibridne zmogljivosti z Azure in prilagodljivo platformo za aplikacije. Uporablja strojni TPM 2.0 modul (Trusted Platform Module 2.0) in varen zagon sistema, kar zmanjša morebitne varnostne pomanjkljivosti strojne kode. Vse to skupaj pripomore k večji varnosti strojne opreme Hewlett Packard Enterprise in njene vdelane kode ter operacijskega sistema. Zavarovana povezljivost oziroma varna komunikacija je v izdaji Windows Server 2022 dobila še dodatni varnostni sloj.

Windows Server 2022 v Azure Velika prednost takšne infrastrukture Azure Stack HCI (lokalno) in Azure (oblak) so posodobitve. Azure Stack HCI (Windows Server 2022) prejema redne posodobitve, vključno s posodobitvami funkcij in varnostnimi posodobitvami. To zagotavlja, da so podjetjem na voljo najnovejše izboljšave in ostale varnostne posodobitve. Vse varnostne posodobitve se lahko izvedejo brez ponovnega zagona preko Hotpatcha. Sama virtualna okolja ali virtualne strežnike lahko preselimo v ali iz oblaka in pri tem ohranimo IP naslove. Do samih datotek lahko pridemo s pomočjo QUIC-ka, kjer ne potrebujemo posebne VPN povezave za delo na daljavo.

Kdaj uporabiti Azure Stack HCI? Azure Stack HCI se izkaže kot ena najboljših rešitev v primerih, ko želimo najsodobnejšo opremo ali posodobiti infrastrukturo. Omogoča enostavno razširljivost v oblak s pogostimi posodobitvami. Prednost hiperkonvergirane infrastrukture izhaja iz njene preproste in integrirane arhitekture podatkovnega centra, ki jo odlikuje visoka stopnja varnosti.

Avtor: Boštjan Dolinar, Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več