Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
27.03.2023 12:00
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalna preobrazba pri razvoju človeških potencialov s hibridnimi storitvami računalništva v oblaku

Digitalna preobrazba je proces uporabe tehnologije, ki prinaša temeljito spremembo načina delovanja podjetja in zagotavlja vrednost svojim strankam.

V današnjem svetu digitalne tehnologije slej kot prej preoblikujejo prav vsako industrijo. Podjetja, ki se ne prilagodijo, tvegajo, da bodo zaostala. Z uporabo digitalnih orodij se lahko podjetja hitro prilagodijo novim trendom in priložnostim ter tako ostanejo pred tekmeci. To je še posebej pomembno v današnjem hitrem poslovnem okolju, kjer je zmožnost hitrega inoviranja in prilagajanja ključnega pomena.

Z uporabo digitalnih orodij in procesov lahko podjetja avtomatizirajo številne naloge, ki so se nekoč opravljale ročno. Tako svojim zaposlenim omogočijo, da se osredotočajo na pomembnejše delo. To pomaga zmanjšati stroške, povečati produktivnost in izboljšati splošno kakovost izdelkov in storitev podjetja.

Prvi korak v vsakem procesu digitalne preobrazbe je ocena trenutnega stanja podjetja in prepoznavanje področij, kjer je mogoče uporabiti tehnologijo za izboljšanje poslovanja. To lahko vključuje izvedbo temeljite revizije obstoječih procesov in sistemov ter posvetovanje z zaposlenimi in strankami za zbiranje povratnih informacij ter idej. Ko je ta analiza končana, je naslednji korak razvoj jasnega načrta za implementacijo novih digitalnih tehnologij in procesov.

Digitalna preobrazba v večini poslovanja vključuje:

  • digitalizacijo vhodne pošte,
  • likvidacijo računov,
  • upravljanje s pogodbami,
  • digitalno e-podpisovanje in pregledovanje dokumentov,
  • procese zaposlovanja,
  • upravljanja kadrovskih evidenc in razvoj kadrov.
Digitalizirajte-svoje-poslovanje-z-novo-IT-Cloud-generacijo

Lokalna ali oblačna digitalizacija poslovanja podjetja?

Trendi vse bolj stremijo k podpori uporabe storitev računalništva v oblaku, kar je posledica dejstva, da se podjetja vse bolj zavedajo prednosti, ki jih prinaša ta pristop. V podjetju HC Center d. o. o. že več kot 10 let nudijo najem hibridnih, tako imenovanih ‘IT cloud’ rešitev nove generacije, pod blagovno znamko HC Cloud. Infrastruktura HC Cloud temelji na najsodobnejši hiperučinkoviti rešitvi HPE SimpliVity. Zaradi HPE SimpliVity lahko s HC Cloudom ponudijo številne rešitve in storitve, ki podpirajo poslovne procese strank in povečujejo njihovo poslovno produktivnost.

»Storitve v lastnem oblaku so velika konkurenčna prednost, saj so končnim uporabnikom prilagojene po modelu IaaS, SaaS, PaaS in kot rešitev varnostnega kopiranja podatkov,« pojasnjuje HC Centrov tehnični direktor Robert Puh. Cilj je jasen – boljša varnost, razpoložljivost in brezskrbno delovanje informacijske tehnologije.

Računalništvo v oblaku zmanjšuje stroške upravljanja IT-ja, zagotavlja visoko raven varnosti ter vpliva na dvig učinkovitosti poslovanja. Prav tako se zaradi hibridnega delovanja v podjetjih in rabe mobilnih ter drugih oddaljenih naprav, vse več podjetij zanaša na storitve računalništva v oblaku – da bi lahko svoje aplikacije ter storitve ponujali kjerkoli in kadarkoli, ter dostopali do njih na varnostno ustrezen način. Smiselno je povezovanje segmentov, kot so: IT infrastruktura, storitve v oblaku in platforme za digitalizacijo poslovanja s poudarkom na procesni podpori pri razvoju kadrov v podjetjih.

Ustvarjanje kulture za celotno podjetje, ki spodbuja uporabo digitalnih orodij in procesov, vzpostavitev ekip ali skupin, osredotočenih na digitalne inovacije, ter zagotavljanje spodbud in priznanj za zaposlene, ki pridejo z novimi zamislimi ali rešitvami prinaša najboljše učinke in napredek.

Le kdo si ne bi želel investirati v tehnologijo, ki bo poskrbela za avtomatizacijo procesov, zmanjšala zaostanke, preprečila napake, pridobila koristne informacije, samodejno generirala dokumente ter vse skupaj predstavila v uporabniško prijaznem poročilu? Vas zanima, kako pripraviti okolje in zaposlene, da bo tehnologija zagotavljala odlično uporabniško izkušnjo za zaposlene, kadrovsko službo in odločevalce?

Pridružite se nam v četrtek, 30. marca 2023, v Kristalni palači, v Ljubljani. Na brezplačnem dogodku boste dobili odgovore iz prve roke, prikazane na primerih iz prakse. Vabljeni k prijavi tukaj.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija digitalna preobrazba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več