Računalništvo, telefonija
12.06.2018 07:29

Deli z drugimi:

Share

Novi Apple Watch brez fizičnih tipk?

Novi Watch Series 4 naj bi bil precej boljši v primerjavi z zdajšnjim modelom!
Novi Watch Series 4 naj bi bil precej boljši v primerjavi z zdajšnjim modelom!

Podjetje Apple je septembra lani predstavilo težko pričakovano pametno ročno uro Watch Series 3, ki jo lahko uporabljamo brez pametnega mobilnega telefona iPhone. Novost je namreč opremljena z podporo za mobilno povezavo 4G/LTE, ki omogoča dostop do svetovnega spleta. Ker bo kmalu od predstavitve trenutnega modela pametne ročne ure Apple Watch minilo že leto dni, ne presenečajo govorice, da podjetje Apple pripravlja novo različico priljubljene nosljive naprave.

Naslednja generacija pametne ročne ure podjetja Apple naj bi bila nekaj posebnega, saj na njej naj ne bi našli klasičnih fizičnih tipk, ampak statične tipke. Ta pristop ni nekaj novega za podjetje Apple, saj so s podobnimi gumbi opremljeni pametni mobilni telefoni iPhone 7 in novejši. Uporabniku povratno informacijo ob pritisku na gumb pa seveda dajejo vibracije, zato ta v vsakem trenutku ve, ali je pritisnil na gumb in ali je bila s pritiskom na gumb sprožena določena akcija.

Ker bo podjetje Apple z odstranitvijo fizičnih tipk pri pametni ročni uri Watch pridobilo na prostoru, bo sama konstrukcija naprave seveda postala trdnejša in ob temu tudi vodotesna. Poleg tega se od podjetja Apple pričakuje, da bodo robovi zaslona precej tanjši od zdajšnjih, kar pomeni, da bo zaslon pametne ročne ure Watch Series 4 večji in bolj preglednejši. Podjetje Apple naj bi svojo novo pametno ročno uro po vsej verjetnosti predstavilo še v teku letošnjega leta.


Prijavi napako v članku