Računalništvo, telefonija
06.02.2018 13:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoftov Edge daleč za spletnim brskalnikom Chrome!

Microsoft Edge je doslej prepričal le okoli 4,64 odstotkov uporabnikov svetovnega spleta.
Microsoft Edge je doslej prepričal le okoli 4,64 odstotkov uporabnikov svetovnega spleta.

Da je spletni brskalnik Microsoft Edge v navezi z operacijskim sistemom Windows 10 najbolj varčen z električno energijo, je Microsoft že pred časom dokazal kar z lastnim preizkusom. Ta je vključeval prenosni računalnik Surface Book, storitev pretočnih videoposnetkov Netflix in vodilne spletne brskalnike Mozilla Firefox, Edge in Googlov Chrome. Z uporabo spletnega brskalnika Microsoft Edge v navezi z operacijskim sistemom Windows 10 Creators Update je avtonomija delovanja pri predvajanju videoposnetkov znašala 12 ur in 31 minut, drugih pa je bila precej manjša. Poleg tega je ta pri delovanju zelo zanesljiv in presenetljivo varen pred spletnimi napadi.

Čeprav je spletni brskalnik Edge v navezi z operacijskim sistemom Windows 10 odlična izbira, ta še vedno ne prepriča uporabnikov. Nedavna raziskava analitskega podjetja NetMarketShare je namreč pokazala, da spletni brskalnik Edge trenutno uporablja le okoli 4,64 odstotkov uporabnikov, njegov delež decembra lani pa je znašal okoli 4,61 odstotkov. Največji tržni delež med spletnimi brskalniki ima seveda Google Chrome, saj ga je v mesecu januarju uporabljalo kar 61,41 odstotkov uporabnikov. Spletni brskalnik Google Chrome je v primerjavi z decembrom 2017 povečal tudi število uporabnikov, in sicer od 50,57 odstotkov do 61,41 odstotkov.

Glede na priljubljenost spletnih brskalnikov na drugem mestu najdemo Internet Explorer, ki trenutno obvladuje 11,84 odstotkov tržnega deleža. Nekdaj zelo priljubljena Mozilla pa z 10,85 odstotki zaseda tretje mesto.


Prijavi napako v članku