Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Telefonija
Slušalke
20.07.2023 12:30

Deli z drugimi:

Share

Preizkusili smo brezžične slušalke Philips H8506

Brezžične »earbuds« slušalke so si prisvojili trg športnikov in uporabo izven domačega domovanja. Četudi so naglavne slušalke boljše v smislu kakovosti zvoka, je težko prekositi prenosljivost in enostavnost earbuds slušalk.

Naglavne slušalke so tako vse bolj »upokojene« na uporabo v notranjih prostorih in za igranje iger. Philips seveda ni novinec na področju zvoka in akustike, a je trg tovrstnih slušalk zelo konkurenčen. Sony, Bose, Sennheiser, Jabra in številni drugi skoraj vsako leto dostavijo izvrstne slušalke. Philips nedvomno spada v to elitno skupino, ampak, ali se slušalke Philips H8506 lahko zoperstavijo največjim rivalom?

PrednostiSlabosti
🔊 Eleganten in premijski videz🔇 Udobje bi lahko bilo boljše
🔊 Priročna torbica za nošenje🔇 Spreminjanje glasnosti ni brezhibno
🔊 Dobra življenjska doba baterije🔇 Manjka ocena IP
🔊 Solidna ANC zmogljivost 
🔊 Možnost kabelske povezave 

Brezžične slušalke Philips H8506 – zmagale bi na lepotnem tekmovanju

Izbor črne barve brez dodatnih barvnih zaključkov bo morda za nekatere dolgočasna izbira, a težko je oporekati, da je Philips vse skupaj izpeljal izvrstno. Slušalke so v celoti črne, edini »madež« je logo Philips nad vsako slušalko, a tudi ta je v črni barvi, zato ga je pravzaprav težko opaziti.

Priložena torbica je prav tako črna, vendar z dodatnim mat zaključkom, ki delno preprečuje nabiranje umazanije, še posebej madežev prstnih odtisov. Torbica deluje trpežno, a hkrati prefinjeno. Je tudi funkcionalna, saj lahko poleg slušalk hrani tudi vse priložene dodatke (adapter, kabel za polnjenje in AUX kabel) v posebnem mrežastem žepu. Torbica izboljša prenosljivost, ki pa se vseeno ne more primerjati z earbuds slušalkami, ki jih lahko pospravimo v kateri koli žep. Tisti, ki nameravate uporabljati slušalke na poti, boste hvaležni dodatne zaščite, ki jo nudi torbica.

Čeprav je videz premijski, je ohišje slušalk plastično. Blazinice slušalk so kakovostne, mehke in tudi udobne, vse dokler med daljšo rabo nisem bil prisiljen v zračenje ušes. Tesnijo zelo dobro, kar je dobro za dušenje okoliškega zvoka, za dolgoročno udobje pa malo manj.

Pri blazinici na vrhu slušalk bi si želeli nekoliko debelejšo plast. Že po slabi uri uporabe (večinoma med igranjem iger) je moj skalp čutil vsak del plastike pod blazinico. Slušalke so lahke (300 g), zato imajo potencial za dobro udobje. Če bi se odločil, da bodo postale moj vsakodnevni spremljevalec, bi zagotovo najprej zamenjal zgornjo blazinico.

Philips slušalke imajo mešanico fizičnega in interaktivnega upravljanja, ki mi je dobro služila. S tremi gumbi nadziramo vklop/izklop, mikrofon in stopnjo dušenja zvoka (ANC). Desna slušalka ima interaktivno ohišje. Dvakratni klik ustavi ali nadaljuje predvajanje glasbe, horizontalni poteg preskoči skladbo, vertikalni pa spreminja glasnost.

Odzivnost slušalk je zelo dobro, le redko sem moral dvakrat ponoviti ukaz. Kar je moteče, je zamik pri zmanjšanju ali povečanju glasnosti. Želel bi si, da je to brezhibno, v tem trenutku se pri spreminjanju glasnosti za delček sekunde prekine glasba, kar je nadležno. Všeč mi je, da slušalke niso nasičene s številnimi gumbi in da se poglobljeno upravljanje nadzira s kretnjami.

Philips H8506 – čist zvok z dobrim dušenjem okolice

Slušalke podpirajo priljubljena kodeka AAC in SBC Bluetooth, presenetljivo pa tudi Hi-Res Audio (HRA).

Presenečen sem bil nad glasnostjo. Pogosto glasbo poslušam pri največji glasnosti, vendar sem pri Philips H8506 moral malenkost zmanjšati glasnost, če nisem želel trpinčiti ušes. Glasnost slušalk nadziramo ločeno od glasnosti na telefonu, računalniku ali drugi povezani napravi. Če boste sprva presenečeni nad medlo glasnostjo, preverite najprej stopnjo glasnosti na telefonu, nato pa povečajte še glasnost na slušalkah.

40-milimetrski gonilniki imajo torej impresivne mišice. Kaj pa čistost zvoka oziroma njegova kakovost? Večji poudarek je zagotovo na nižjih tonih kot na visokih, a vseeno se nagibam k mnenju, da je zvok dobro uravnotežen. Po želji lahko s pomočjo izenačevalnika in privzetih profilov spreminjamo, kaj želimo, da je v ospredju med poslušanjem glasbe, a s privzetim načinom sem bil zelo zadovoljen.

ANC oziroma aktivno odpravljanje hrupa se je obneslo dobro. V Philips aplikaciji sem lahko nastavil stopnjo dušenja ali transparentnosti zvoka. Pri polnem dušenju so slušalke uspešno zaustavile večino okoliškega hrupa, tudi na bolj obljudenih mestih. Možnost samodejnega prilagajanja odpravljanje okoliškega zvoka se mi kot običajno ni dobro obnesla. Težko jim zamerim, da v danem trenutku niso takoj uvidele, ali želim dušenje ali transparentnost, zato sem to raje nadziral ročno.

Philips H8506 naj bi po uradnih podatkih zadoščale za do 60 ur poslušanja z izklopljenim ANC-jem. Med testiranjem sem slušalke v 90 % primerih uporabljal z vklopljeno funkcijo ANC in vedno okoli 60-70 % glasnosti, če ne celo višje. Razumljivo se niti približal nisem impresivni številki 60, a sem vseeno z enim polnjenjem prišel do 30 ur avtonomije, kar je dovolj, da mi ni bilo potrebno pred vsako uporabo razmišljati o polnjenju.

Končno mnenje

Philips H8506 so dobre brezžične slušalke, še posebej pri sprejemljivih 130 €, medtem ko je potrebno za konkurenco prišteti vsaj petdesetaka, če ne celo stotaka. Če imate doma že earbuds slušalke in ste z njimi zadovoljni, potem Philips H8506 ne pridejo v poštev. Razen če potrebujete dodaten par slušalk, ki prednjačijo kakovost zvoka in ne prenosljivost.

Prav tako dvomim, da se bodo uveljavile kot prva, druga ali tretja izbira za gamerje, ki se pri brezžičnih slušalkah neradi zanašajo na Bluetooth povezavo.

Philips H8506 se najbolje obnesejo med poslušanjem glasbe doma ali na poti, če vas ne moti, da z naglavnimi slušalkami bolj izstopate kot pa z earbuds slušalkami. Uporabne so tudi za pisarniško delo in za konferenčne klice (osamljen integriran mikrofon zadošča za jasno klicanje).

Če iščete relativno poceni naglavne slušalke z dobrim zvokom in še boljšo funkcijo ANC, in slušalke, ki so obenem izredno elegantne in lahke (udobje je manjša hiba), potem so slušalke Philips H8506 dober kandidat.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več