Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
02.02.2024 08:15

Deli z drugimi:

Share

Philips televizorji dobili nov operacijski sistem – Titan OS

  • Titan OS S.L. je evropsko podjetje, ki je razvilo neodvisni operacijski sistem, ki proizvajalcem pametnih televizorjev zagotavlja posebej prilagojeno platformo. Ta vključuje vse glavne globalne ponudnike pretočnih vsebin, kot tudi izbrane lokalne ponudnike.
  • Nov operacijski sistem Titan – Titan OS – je bil premierno lansiran prek globalnega strateškega partnerstva s podjetjem TP Vision in bo na voljo na več serijah Philipsovih televizorjev letnika 2024.
  • Operacijski sistem Titan OS vključuje najsodobnejše rešitve oglaševanja, s katerimi upravlja Titan Advertising in proizvajalcem televizorjev omogoča, da razširijo svoje poslovanje prek ekosistema strojne opreme, odpira pa tudi priložnosti ustvarjanja stalnih lastnih prihodkov. To velja za kar 40% televizorjev na trgu, ki nimajo svojega lastnega operacijskega sistema (podatki po GFK).
  • V Sloveniji so do sedaj za Titan OS že razvite in prilagojene naslednje lokalne aplikacije: VOYO, RTV365, T-2 TV ter NEO TV Lite, v naslednjih mesecih pa se pričakuje še lansiranje aplikacij EON, A1 Xplore TV, Predvajaj.si in drugih.

Podjetje Titan OS S.L. (Titan OS), ki je tehnološko, v zabavne vsebine usmerjeno in neodvisno oglaševalsko podjetje, je napovedalo začetek svojih operacij in predstavitev lastnega evropskega operacijskega sistema za pametne televizorje. Uvaja tudi lastno oglaševalsko divizijo Titan.

Podjetje Titan OS S.L. je vzpostavilo strateško partnerstvo s podjetjem TP Vision in bo s svojim operacijskim sistemom Titan OS prisotno na televizijskih platformah blagovnih znamk Philips in AOC, v Evropi in Latinski Ameriki. V Sloveniji bo nov operacijski system na voljo na izbranih serijah Philipsovih televizorjev.

Ustanovljeno je bilo pod vodstvom izkušenih izvršnih direktorjev iz vodilnih evropskih in ameriških sektorjev zabave, medijev in naložb, vključno z znanimi strokovnjaki iz podjetij Disney, Roku, Rakuten in KKR. Podjetje Titan OS S.L. ima sedež v Barceloni in svojo globalno prisotnost širi z dodatnimi izpostavami v Amsterdamu in na Tajvanu.

Kostas Vouzas, generalni direktor podjetja TP Vision za področje Evrope in Latinske Amerike je komentiral: “Kot del naše dolgoročne strategije, je premišljena izbira platform za pametne televizorje nujna. Naše sodelovanje s podjetjem Titan OS S.L. nam je omogočilo vpliv na opredelitev platforme Titan OS ter nam pri integraciji v končne izdelke omogočilo izvajanje lastnih prilagoditev. Naši kupci bodo z enostavnim dostopom končno imeli možnost uživati v vrhunskih kakovostnih storitvah ter neomejenih vsebinah odličnih globalnih in lokalnih ponudnikov”.

“Zelo smo navdušeni nad partnerstvom s podjetjem TP Vision – skrbnikom blagovnih znamk Philips in AOC,” je dejal Jacinto Roca, izvršni direktor pri Titan OS S.L.. “Televizor želimo s skupnimi interesi preoblikovati tako, da bo uporabniku zagotovil najboljšo osebno izkušnjo. In to na način, ki mu enostavno omogoča poiskati njemu najljubše vsebine. Vse to nam bo omogočilo, da že od prvega dne dosežemo milijone gledalcev širom Evrope in Latinske Amerike”.

Operacijski sistem Titan OS prek sklenjenih sporazumov z globalnimi in lokalnimi partnerji uporabnikom omogoča dostop do obsežnega seznama vrhunskih aplikacij in vsebinskih kanalov. V letu 2024 so tako že vključeni Netflix, Prime Video, YouTube, Disney +, Pluto TV, DAZN in še mnogi drugi.

V Sloveniji razvita najbolj priljubljena aplikacija videa na zahtevo VOYO, uporabnikom omogoča ogled video vsebin domače produkcije, najbolj priljubljenih resničnostnih šovov, originalnih serij VOYO, sinhroniziranih risank ter športnih prenosov v živo. Skupno torej več kot 5000 ur TV-vsebin na zahtevo.

Prav tako lahko prek Titan OS dostopate do aplikacije RTV 365, ki v sklopu lastnega pametnega vmesnika omogoča dostop do vsebin RTV Slovenija. Uživate lahko v pestrem izboru filmov, serij, dokumentarcev, kakovostnih oddaj za otroke in podkastov. Spremljajte RTV-vsebine v živo ali na zahtevo!

Pred novim letom je bila lansirana aplikacija operaterja T-2. To je posebej za Philipsove televizorje prilagojena aplikacija T-2 TV. Je hitra, odzivna, preklapljanje med programi je izredno tekoče. Grafično se ujema z meniji iz T-2-jevih TV vmesnikov (STB). Omogoča ogled vsebin v standardni in 4K UHD ločljivosti. Med ostalimi funkcijami najdemo: snemalnik, časovni zamik, možnost izposoje vsebin v videotekah na zahtevo (VoD), pregled sporeda, nastavitve opomnikov in še mnogo več.


Od 1. februarja 2024 naprej pa je prek Titan OS na voljo tudi aplikacija NEO TV Lite, ki jo je razvil operater Telekom Slovenije in uporabnikom s svojimi naprednimi algoritmi predlaga video vsebine, za katere meni, da so primerne izbranemu profilu. Poleg bogatega nabora programov iz lastne programske sheme, aplikacijo odlikuje možnost poslušanja radijskih postaj in listanja po knjižnicah vsebin različnih videotek.

Titan OS S.L. trdno stoji za varnostjo podatkov in zasebnostjo. S strogim upoštevanjem lokalnih in regionalnih predpisov ter neprekinjenim usklajevanjem z najnovejšimi standardi IAB, našim kupcem zagotavlja kakovostne pravice ter varovanje podatkov. Platforma Titan OS je okrepljena z naprednimi rešitvami za preprečevanje goljufij in natančnimi merilnimi metodami, ki postavljajo nov standard varne in zanesljive industrije televizijske zabave.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Philips televizorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TP VISION
Za več informacij so vam na voljo pri TP VISION
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TP VISION? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več