Računalništvo, telefonija
29.04.2004 20:59
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Linksysov brezžični predvajalnik za VGA naprave

Linksys je v začetku tega leta predstavil DVD predvajalnik, ki predvaja sliko na oddaljeni TV ali drugo video napravo preko brezžične povezave. Sedaj pa je predstavil podoben brezžični predvajalnik za prezentacije, Wireless-G Presentation Player (WPG54G), ki uporabnikom prenosnih in namiznih računalnikov z brezžično povezavo omogoča predvajanje prezentacij preko multimedijskih projektorjev, na prikazovalnikih in LCD panojih ter na drugih VGA združljivih napravah s pomočjo daljinskega upravljalnika.
Brezžični predvajalnik za prezentacije (Wireless-G Presentation Player) je prezentacijsko orodje, ki se preko standardnega VGA priključka poveže s projektorjem ali prikazovalnikom, ter istočasno služi kot 802.11g dostopna točka za omrežje. Vsi brezžični in ostali računalniki v omrežju, ki so v njegovem dosegu, lahko brez dodatnega prestavljanja kablov preko predvajalnika predvajajo katerokoli aplikacijo, ki teče na računalniku.
Predvajalnik omogoča uporabnikom nalaganje Powerpoint prezentacij na USB disk ali neposredno v predvajalnik, tako da ni potrebe po prenašanju prenosnega računalnika v konferenčno sobo. Prav tako izvajalcem pri začetku prezentacije ne bo potrebno fizično priključevati kablov in le-teh po zaključku prezentacije izključevati. Funkcionalnost dostopne točke omogoča izvajalcem in poslušalcem dostop do interneta in ostalih datotek na omrežju, če je predvajalnik nastavljen za komunikacijo z lokalnim omrežjem in za dostop do Interneta.
Wireless-G Presentation Player WPG54G je že dobavljiv, predvidena cena za končne uporabnike pa je okoli 300 €.


Prijavi napako v članku