Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
14.02.2023 11:21

Deli z drugimi:

Share

Ali že imate sistem za registracijo in evidenco delovnega časa? Preberite, zakaj ga potrebujete.

Vsaka kadrovska ekipa se vsakodnevno spopada s spremljanjem prisotnosti zaposlenih.

Od beleženja prisotnosti zaposlenih do izračuna delovnih in prostih dni za obračun plač – gre za neskončen in zamuden cikel zajemanja in obdelave podatkov, ki zahteva veliko sredstev. Z modernim načinom dela, ki postaja vse bolj prilagodljiv, a tudi vse bolj zapleten za spremljanje, je ročno evidentiranje podatkov glede delovnega časa poslovno zastarela metoda.

Elektronski sistem za spremljanje prisotnosti lahko vašemu podjetju pomaga pri lažjemu sledenju, enostavnemu upravljanju s podatki in brezhibnem shranjevanju podatkov o prisotnosti vaših zaposlenih. Za bolj jasno razlago, zakaj potrebujete tovrsten sistem, bomo v nadaljevanju predstavili nekaj ključnih prednosti, ki jih boste pridobili z integracijo sistema za evidenco delovnega časa, kakršen je na primer sistem ePrisotnost, ki ga ponuja podjetje Bilaz d.o.o.

ePrisotnost

Zakaj je pomembno spremljati evidenco prisotnosti zaposlenih?

S sistemom za registracijo in evidenco delovnega časa ePrisotnost.si lahko zaposleni preprosto evidentirajo svojo prisotnost s pomočjo kartice, unikatne kode ali s pametnim telefonom. Za lažjo uporabo je program v celoti v slovenskem jeziku.

Kadar zaposleni označi svojo prisotnost, se ti podatki samodejno zabeležijo v spremnem programskem sistemu. Če zaposleni nevede napačno označi svojo prisotnost, se lahko to naknadno popravi na enostaven način. Celoten postopek je avtomatiziran, s čimer odpravite potrebo po nepotrebni dokumentaciji in zmanjšate možnost človeške napake.

Domneva, da sistemi za sledenje dopusta, izmen in rednega dela delujejo neodvisno drug od drugega, je napačna. Navedene funkcije so tesno povezane, njihovo ločeno upravljanje pa lahko vodi v razdrobljenost sistema in napačne podatke. S sistemom ePrisotnost.si boste lahko natančno vodili evidenco prisotnosti, bodisi za redno delo, službene opravke, malice in podobno. Na enem mestu boste lahko nadzorovali bolniške staleže zaposlenih, morebitna izobraževanja od doma, čakanje na delo in ostale odsotnosti. Tudi vodenje evidence po izmenah poteka povsem samodejno. Sistem ePrisotnost bo prepoznal, ali se je zaposleni evidentiral v ustrezno izmeno. V sistemu lahko kadar koli pregledate in izpišete vse evidence ter jih filtrirate po različnih kriterijih.

Netočni zapisi o prisotnosti vodijo v porabo nepotrebnih sredstev za korekcijo evidenc in v skrajnem primeru v izplačilo napačno evidentiranih nadur. Sistem za registracijo delovnega časa to prepreči in hkrati omogoči izvoz vseh potrebnih podatkov za izračun plač. Na ta način boste sebi ter vaši kadrovski oziroma računovodski ekipi prihranili veliko časa.

Pomembna lastnost sistema za vodenje evidence prisotnosti je tudi njegova fleksibilnost. Program ePrisotnost.si lahko uporabljajo tudi podjetja s hibridnim načinom dela. Dovoljuje vam vodenje prisotnosti delavcev, ki delajo od doma ali na terenu. Z uvedbo sistema ePrisotnost bo zagotovljena popolna transparentnost med zaposlenimi in delodajalcem.

ePrisotnost sistem za evidenco delovnega časa

Prijavite se na 30-dnevni brezplačni preizkus sistema ePrisotnost

Sistem za registracijo in evidenco delovnega časa ePrisotnost.si lahko reši vas in vašo kadrovsko ekipo pred neštetimi urami dela z evidencami delovnega časa zaposlenih in vam omogoči, da te ure porabite produktivneje. Za brezplačen 30-dnevni preizkus sistema ePrisotnost obiščite spletno stran www.eprisotnost.si ali pa jim pišite na info@bilaz.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BILAZ d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BILAZ d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Bilaz računalniško, prodajno-servisni center d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BILAZ d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več