Računalništvo, telefonija
09.12.2017 18:00

Deli z drugimi:

Share

Instagram predstavlja “Instagram Stories” arhiv

Instagram predstavlja "Instagram Stories" arhiv
Instagram predstavlja "Instagram Stories" arhiv

“Instagram Stories oz. Instagram zgodbe verjetno vsi dobro poznamo kajne? Ta novost sicer spada med novejše pridobitve družbenega omrežja, vendar je kar hitro obnorela svet. Zdaj Instagram pripravlja dve novosti, ki bosta še dodatno izboljšale Instagram Stories.

Prva novost je “Story Archive” oz. argiv zgodb, ki je točno to, kar pove že samo ime. Arhiv po uporabnikom omogočal, da zgodbo shranijo za dalj časa kot samo za običajnih 24 ur, ko se trenutno zgodbe zbrišejo. Instagram po pisanju portala The Next Web že postopoma ponuja posodobitev in ponekod uporabniki že pridno arhivirajo svoje zgodbe. Samo mi lahko vidimo svoj arhiv in če tega ne želimo, lahko arhiv izključimo in zgodba bo tako kot je to bilo do sedaj, preprosto izginila. V aplikaciji bomo po posodobitvi dobili novo ikono ure, ki bo predstavljala arhiv. Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste objavili neko sliko ali video, ta je seveda izginil in vam je bilo žal, da si vsebine niste shranili. Ravno za to je sedaj Instagram vključil arhiv, preko katerega se nam karkoli podobnega ne more zgoditi.

Druga največja novost je “Story Highlights”, ki uporabnikom omogoča, da na svojem profilu delijo najljubše arhivirane zgodbe. Točna oblika, kako bo zadeva vidna na profilih, ni znana, je pa doslej znano to, da se bodo te zgodbe pojavile v obliki krogov na profilu. Recimo, če bomo želeli deliti serijo zgodb iz zadnjega dopusta, jo bomo preprosto shranili na svoj profil pod nekim skupnim imenom “Dopust 2018”. Ko kdorkoli obišče naš profil, bo to serijo zgodb videl kot eno zgodbo z izbranim imenom. To si lahko predstavljamo kot neke vrste albume, le da so v teh albumih zgodbe iz Instagrama.

Vsaka posodobitev, ki jo Instagram nameni uporabniški izkušnji, doda celotni plaformi dodano vrednost. Poleg tega pa nam omogoča, da na nove načine uproabljamo svoje profile, jih obogatimo in iz njih potegnemo največ kar se da. Obe posodobitvi sta od danes naprej na voljo tako za iOS kot za Android sisteme.

Instagram je zelo hitro postal del našega vsakdana, kar priča število uporabnikov, ki se iz meseca v mesec povečuje. Tukaj ne gre zgolj samo za objavo slik na svoj profil, temveč je družbeno omrežje z novostjo Instagram Stories dosegel vseprisotnost v človekovem življenju. S to “Snapchatovsko” lastnostjo je nadgradil celotno platformo in hkrati prehitel Snapchat, ki sicer premore takojšnjost, hipnost in vseprisotnost, vendar mu primanjkuje te stabilnosti družbenega omrežja, ki jo Instagram vsekakor ima. Z zgoraj opisanima posodobitvama Instagrama ta nadaljuje pot, ki jo že kar nekaj časa spremljamo pod taktirko Facebooka.


Prijavi napako v članku