Računalništvo, telefonija
18.02.2018 14:08
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook pripravlja dva pametna zvočnika z zaslonom

Facebook pripravlja dva pametna zvočnika z zaslonom
Facebook pripravlja dva pametna zvočnika z zaslonom

Nekatera vodilna tehnološka podjetja so pred časom ponudila v prodajo pametne zvočnike. Takrat sicer ni nič kazalo na to, da bo njihova prodaja uspešna. Ti sistemi zabavne elektronike so namreč nastali kot eden izmed številnih eksperimentov in so bili na trgu predstavljeni kot način preizkušanja sprejema s strani potencialnih uporabnikov. Vendar pa se je hitro izkazalo, da te naprave vsebujejo zelo velik potencial, zato se zdaj prodajajo kot sveže žemljice.

To naj bi bil tudi razlog, zakaj naj bi na to področje želel priti tudi Facebook, ki naj bi za uporabnike njihovega družbenega omrežja razvijal kar dva pametna zvočnika. Gre za pametna zvočnika z razvojno oznako Aloha in Fiona, ki naj bi bila z razliko od konkurence opremljena s kar 38,1-centimetrskim oziroma 15-palčnim zaslonom, občutljivim na dotik. Novosti bi morale biti javnosti sicer predstavljene že maja letos, vendar se bo to zgodilo nekoliko pozneje, saj naj bi Facebookovi inženirji rabili nekaj več časa za razvoj programske in zvočne opreme.

Zasloni na dotik bodo pametne zvočnike nedvomno naredili uporabnejše, saj bo prek njih mogoče opravljati video pogovore, spremljati objave na družbenem omrežju, pregledovati večpredstavnostne vsebine in še mnogo več. Trenutno je od novincev znano to, da naj bi bil model Aloha na trgu ponujen pod imenom Portal in bo naprednejši, saj naj bi razpolagal s sistemom za prepoznavanje obrazov in z možnostjo upravljanja z uporabo glasovnih ukazov. Prek zvočnikov pa bo mogoče upravljati še druge naprave, kot so na primer telefoni.


Prijavi napako v članku