Računalništvo, telefonija
12.03.2018 07:29

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple revolucioniral tudi tipkovnice prenosnikov?

Apple naj bi že dalj časa vedel za težave s tipkovnico prenosnika MacBook Pro.
Apple naj bi že dalj časa vedel za težave s tipkovnico prenosnika MacBook Pro.

Nesporno dejstvo je, da je podjetje Apple generator inovaciji na področju elektronskih naprav, saj drugi proizvajalci bolj kot ne zgolj kopirajo njegove zamisli. Glede na najnovejši patent, ki ga je računalniški gigant vložil na ameriški patentni urad (U.S. Patent and Trademark Office), bo tokrat izboljšav deležna tipkovnica. Tu namreč gre za edinstven patent za izdelavo tipkovnice, ki naj bi bila kot prva povsem odporna na prah in na negativne posledice, ki jih ta prinaša.

Novi patent je po vsej verjetnosti povezan s težavami, ki jih ima danes Apple s prenosnimi računalniki MacBook Pro oziroma njegovimi tipkovnicami. Tu so namreč tipke nekoliko nižje kot pri predhodnih modelih, kar sicer zmanjšuje možnost, da bi se pod njimi nabiral prah. Če pa se prah pod tipko nekako »prikrade«, ta tipko dobesedno uniči, saj ta izpade iz ohišja tipkovnice. Na prah je še posebej občutljiva tipka »presledek«, ki lahko odpove že po nekaj mesecih uporabe.

Da bi preprečili tovrstne težave v prihodnosti, inženirji podjetja Apple pospešeno delajo na izboljšani različici tipkovnice za prenosnike. Ta bo na voljo v naslednjih generacijah prenosnih računalnikov MacBook Pro, kdaj točno pa je trenutno še nemogoče napovedati.


Prijavi napako v članku