Digitalizacija
Poslovne rešitve
12.06.2023 10:25

Deli z drugimi:

Share

Orodje za zanesljivo in varno IT avtomatizacijo

Slovensko visokotehnološko podjetje XLAB predstavlja orodje Steampunk Spotter, ki podjetjem omogoča doseganje zanesljive, poenostavljene in varne avtomatizacije, kar vodi v izboljšano produktivnost in manjše operativne stroške.

V XLABu smo predani zagotavljanju vrhunskih rešitev, ki našim strankam omogočajo uspešno digitalno preobrazbo,” je povedal direktor podjetja Gregor Berginc. “Z orodjem Steampunk Spotter podjetja opremljamo z rešitvijo, ki jo potrebujejo za doseganje zanesljive, učinkovite in varne avtomatizacije.”

Orodje Steampunk Spotter uporabnikom Red Hat Ansibla močno olajša pisanje navodil za avtomatizacijo (Ansible Playbooks). Navodila namreč analizira, izboljša, ter pomaga razumeti, kaj se bo zgodilo ob njihovem zagonu, kar omogoča prepoznavanje in preprečevanje napak še preden se avtomatizacija izvede. Podjetja tako zmanjšajo čas razvoja in testiranja in se izognejo nezaželenim rezultatom, varnostnim tveganjem, izpadom storitev in stroškom.

Napredno skeniranje

Celovita analiza playbookov zagotavlja, da so navodila za avtomatizacijo skladna z najboljšimi praksami avtomatizacije in varnostnimi standardi. Tako lahko podjetja prepoznajo in odpravijo morebitne ranljivosti in zmanjšajo tveganja za varnostne kršitve.

Pomoč pri pisanju avtomatizacije

Steampunk Spotter ni le nepogrešljiv pripomoček za analiziranje playbookov, temveč pospeši tudi njihovo pisanje. Uporabnik preprosto napiše svoj cilj, orodje pa mu ponudi primerne vsebine, s čimer skrajša čas pisanja navodil za avtomatizacijo, saj odpravi ročno iskanje ustreznih nalog, poenostavi postopek ustvarjanja playbookov in bistveno poveča produktivnost.

Varno izvajanje avtomatizacije

Spotter pomaga prepoznati in odpraviti napačne konfiguracije ter kršitve politik v playbookih ter proaktivno oceniti varnostne grožnje in ranljivosti. S tem podjetjem omogoča, da ostanejo korak pred morebitnimi varnostnimi kršitvami in zagotovijo, da se avtomatizacija izvaja skladno z varnostnimi standardi.

Varnost je ena izmed glavnih skrbi podjetij pri uvajanju avtomatizacije,” je povedal Berginc. “Z našim orodjem je podjetje lahko prepričano, da so njihovi playbooki temeljito pregledani in se bo avtomatizacija varno izvajala,” je dodal.

Opredelitev pravil in politik po meri

Možnost opredelitve lastnih pravil in politik podjetjem zagotavlja popoln nadzor nad avtomatizacijo in skladnost z organizacijskimi ali industrijskimi predpisi, standardi in zahtevami. Z dodajanjem prilagojenih pravil podjetja zagotavljajo, da se njihovi procesi avtomatizacije ujemajo z zahtevanimi smernicami.

‘’Ta funkcionalnost je odlična za podjetja, ki iščejo prilagojene rešitve za avtomatizacijo. V XLABu se zavedamo, da ima vsaka organizacija svoje posebne potrebe in cilje, zato nudimo rešitev, ki omogoča učinkovito in uspešno uresničevanje ciljev avtomatizacije,” je pojasnil Berginc.

Poročanje in analitika

Orodje Steampunk Spotter zagotavlja podrobno analitiko in omogoča ustvarjanje prilagojenih poročil, s čimer podjetja pridobijo dragocen vpogled v procese avtomatizacije. Na podlagi pridobljenih podatkov lažje sprejemajo odločitve, naslavljajo pomanjkljivosti ter dosegajo izboljšave.

Za več informacij o orodju Steampunk Spotter in raziskovanje njegovih funkcionalnosti obiščite uradno spletno stran: https://steampunk.si/spotter.

XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture, tehnologije oddaljenega namizja ter umetne inteligence, napredne rešitve pa gradi na prebojih lastne raziskovalne ekipe.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
avtomatizacija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več