Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
01.06.2023 08:43
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovensko podjetje XLAB navdušilo ameriški tehnološki trg

Slovensko visokotehnološko podjetje XLAB je na prestižnem dogodku Red Hat Summit navdušilo ameriški tehnološki trg s svojo inovativno rešitvijo za zanesljivo in varno IT avtomatizacijo.

Minuli teden je v Bostonu potekala odmevna konferenca Red Hat Summit, ki jo organizira vodilno podjetje za odprtokodne rešitve, Red Hat. Dogodek letno združi strokovnjake iz IT industrije, zagovornike odprte kode in vodstvene kadre vodilnih svetovnih podjetij, ki uporabljajo rešitve Red Hat. Udeleženci imajo priložnost spoznati najnovejše izdelke, storitve in rešitve podjetja Red Hat ter njegovih partnerjev. 

Med rešitvami, predstavljenimi na konferenci, se je izkazala tudi rešitev slovenskega podjetja XLAB. XLAB je partner podjetja Red Hat že od leta 2016 in tesno sodeluje z razvojno in produktno ekipo orodja Red Hat Ansible. Podjetje je specializirano za IT avtomatizacijo in se uvršča med vodilne svetovne strokovnjake za razvoj certificiranih Ansible zbirk.   

Na dogodku Red Hat Summit je XLAB uspešno predstavil svojo najnovejšo rešitev za zanesljivo in varno IT avtomatizacijo z Ansible, imenovano Steampunk Spotter, ki je naletela na izjemen odziv udeležencev.

Uspešna predstavitev na tako odmevnem dogodku je za nas izjemen dosežek in priznanje našega dela. Ponosni smo, da smo lahko predstavili našo rešitev Steampunk Spotter in navdušili tako udeležence konference kot tudi podjetje Red Hat. S Spotterjem želimo olajšati uporabo orodja Ansible in zagotoviti, da podjetja dosežejo najvišje standarde pri avtomatizaciji,” je povedal direktor podjetja Gregor Berginc.

Ansible je v IT industriji močno priljubljeno orodje zaradi svoje prilagodljivosti in enostavnosti uporabe. Omogoča avtomatizacijo konfiguracije, naprav, implementacije programske opreme ter orkestracije kompleksnih postopkov, pri tem pa ne zahteva dodatnih komponent na ciljnih sistemih, kar poenostavlja upravljanje in zmanjšuje kompleksnost. 

Kljub enostavnosti uporabe orodja Ansible je ključnega pomena, da so navodila za avtomatizacijo brezhibno napisana, da se izognemo tveganjem in neželenim posledicam avtomatizacije. Orodje Steampunk Spotter, ki ga je razvilo podjetje XLAB, poskrbi za to. Gre za orodje za skeniranje navodil za avtomatizacijo (Ansible Playbooks), ki omogoča podjetjem doseči zanesljivo, poenostavljeno in varno avtomatizacijo, kar pripomore k izboljšani produktivnosti in zmanjšanju operativnih stroškov. 

Odzivi na novo rešitev so bili izjemno pozitivni, kar je pritegnilo največja svetovna podjetja, ki si želijo še bolj poenostaviti avtomatizacijo ter zagotoviti varnost in učinkovitost. 


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
internet stvari avtomatizacija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več