Računalništvo, telefonija
20.05.2004 09:35
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Arnes in MID pričela z novim WLAN projektom

Ministrstvo za informacijsko družbo (MID) in javni zavod ARNES – Akademska in raziskovalna mreža Slovenije, sta pred kratkim pričela z izvajanjem novega pilotnega projekta izgradnje oziroma dograditve akademskih varnih brezžičnih podatkovnih omrežij (WLAN).

MID je v okviru razpisov, namenjenih akademskim okoljem, letos prvič objavil javni razpis za sofinanciranje razvoja brezžičnih računalniških omrežij v univerzitetnih okoljih. Gre za pilotni projekt izgradnje ali dograditve akademskih varnih brezžičnih podatkovnih omrežij (WLAN), ki so ga s tehničnega vidika pripravili strokovnjaki Arnesa, izvedbeno pa ga je zaokrožil MID, kar kaže tudi na uspešno in utečeno sodelovanje obeh ustanov.

MID želi skupaj z Arnesom, izvajalcem projekta, s sofinanciranjem postavitve brezžičnih omrežij ne le tehnično opremiti izbrane lokacije, temveč tudi prispevati k novim znanjem in izkušnjam na tem področju, ki jih bodo v prihodnje lahko koristno in brezplačno uporabili tudi tisti zavodi, ki na letošnjem prvem razpisu ne bodo izbrani. Eden od ciljev tega pilotskega projekta je tudi razvoj odprtokodnih rešitev in izdelava tehničnih navodil, ki jih bodo v prihodnosti lahko uporabljale tudi druge akademske ustanove, v duhu zagotavljanja dostopa do informacij javnega značaja pa tudi civilna in poslovna javnost.


Prijavi napako v članku