Računalništvo, telefonija
31.12.2020 09:15
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacija za organizacijo zasebnih zabav v času pandemije

Podjetje Apple je aplikacijo za organizacijo zasebnih zabav v času epidemije že odstranil iz spletne trgovine App Store.
Podjetje Apple je aplikacijo za organizacijo zasebnih zabav v času epidemije že odstranil iz spletne trgovine App Store.

V Sloveniji smo prvo okužbo z novim koronavirusom potrdili 4. marca 2020. Danes smo priča njenemu hitremu in eksponentnemu širjenju med populacijo, zato so številne vlade širom sveta razglasila epidemijo na njihovem celotnem območju. Čeprav je ena najboljšim metod za omejitev okužb z novim koronavirusom omejevanje stikov, se je na spletni trgovini App Store pojavila aplikacija za organizacijo zasebnih zabav imenovana Vybe Together, ta pa je takoj pridobila na priljubljenosti med uporabniki.

Delovanje aplikacije Vybe Together je bilo sila enostavno. Za organizacijo zasebne zabave je moral uporabnik le deliti njegov Instagram profil ter prošnjo poslal prijateljem. Kraj in ura zabave je bila zainteresiranim razkrita dve uri pred začetkom z namenom, da bi policija zabavo ustavila prej, kot bi se ta dejansko začela. Za nameček so se udeleženci zabave fotografirali in izdelovali videoposnetke, te pa so delili z organizatorjem zabave, kar je celotno zadevo naredilo še bolj »zabavno«.

Ker pa je prirejanje zasebnih zabav v času pandemije zelo neodgovorno dejanje, je v tem primeru moralo posredovati celo podjetje Apple. To je namreč mobilno aplikacijo Vybe Together že odstranilo iz spletnega portala App Store. Poleg podjetja Apple so v »akcijo« vstopili tudi družbei omrežji TikTok in Instagram. Ta sta namreč odstranila vse uporabniške račune, ki so bili povezani s sporno aplikacijo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več