Računalništvo, telefonija
03.06.2017 12:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za pridobitev ameriške vize bo treba izdati podatke o družbenih omrežjih

Za pridobitev ameriške vize bo treba izdati podatke o družbenih omrežjih
Za pridobitev ameriške vize bo treba izdati podatke o družbenih omrežjih

Ameriška viza mnogim pomeni obljubo boljšega življenja. Gre predvsem za delovno vizo, čeprav prebivalci mnogih držav vizo potrebujejo tudi za dopustovanje. Če boste morali v prihodnje zaprositi za ameriško vizo, je dobro, da ste seznanjeni s strožjimi zahtevami, ki naj bi jih ameriška vlada kmalu začela izvajati kot del standardnega postopka.

Prosilec za ameriško vizo bo namreč moral izpolniti vprašalnik, ki bo v primerjavi z dosedanjim precej obsežnejši, saj bo med drugim treba razkriti tudi podatke v povezavi z družbenimi omrežji. Ameriški vladi bo treba posredovati vsa uporabniška imena, ki ste jih v zadnjih petih letih uporabljali na kateremkoli družbenem omrežju. To velja tudi za vse elektronske poštne predale in mobilne telefonske številke.

In to še ni vse. Poleg že naštetega bo treba razkriti še podatke, povezane z vašimi potovanji, domačimi naslovi in delovnimi mesti za obdobje kar 15 let. Ameriški predsednik Trump nove zahteve upravičuje z večjo varnostjo, saj naj bi ti podatki pripomogli k učinkovitejšemu boju proti mednarodnemu terorizmu. Kritiki se s tem seveda ne strinjajo in so prepričani, da bo to številne turiste in študente odvrnilo od potovanja v Združene države Amerike.


Prijavi napako v članku