Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
25.04.2024 08:09

Deli z drugimi:

Share

Serija ACCURIOJET KM-1E izpolnjuje zahteve glede uporabe mineralnih olj na embalaži

Konica Minolta je tiskarjem, ki se soočajo z vse strožjimi evropskimi predpisi, s preverjenimi rezultati testov, ki potrjujejo, da njena nagrajena tehnologija digitalnega tiska serije AccurioJet KM-1e izpolnjuje zahteve glede vsebnosti mineralnih olj, ki so veliko nižje od smernic za sekundarno embalažo živil, dala novo upanje.

Konica Minolta z UV LED digitalnim brizgalnim tiskarskim strojem B2, katerega se je zaradi številnih možnosti uporabe prijelo ime “švicarski vojaški nož za tisk”, je prepoznan po neverjetni stabilnosti, vsestranskosti, barvni natančnosti in tudi varnosti živilske embalaže.

Modela KM-1e HD in KM-1e sta prestala strogo testiranje, ki ga je opravil PiCA (Prüfinstitut Chemische Analytik GmbHH). Barvila – HS101K, HS101C, HS101M in HS101Y – izpolnjujejo zahteve francoskega odloka o mineralnih oljih v embalaži. Posebni predpisi so odlok št. 2020-1725 z dne 29. decembra, določeni v členih C. 543-45-1 in D. 543 okoljskega zakonika.

Vse od januarja 2022 so v Franciji prepovedana mineralna olja na embalaži, predpis, ki je bil leto pozneje razširjen tudi na oglaševalsko gradivo in kataloge za komercialne promocije. Od januarja 2025 bodo v Franciji prepovedana tudi mineralna olja, ki se uporabljajo za tisk, namenjen širši javnosti.

Snovi, za katere že velja prepoved, so aromatski ogljikovodiki (MOAH) mineralnega olja, sestavljeni iz 1 do 7 aromatskih obročev in nasičeni ogljikovodiki (MOSH) mineralnega olja s 16 do 35 ogljikovimi atomi. Ti predpisi o črnilu bodo od začetka leta 2025 še strožji.

Vendar so laboratorijski strokovnjaki iz berlinskega laboratorija PiCA potrdili, da so rezultati testiranja vzorcev materiala na tiskarskih strojih Konica Minolta AccurioJet KM-1e in KM-1e HD izpolnili zahteve: “Pri analizi specifične migracije 23-S170-0010B do -0010D niso bili zaznani niti alifatski (MOSH) niti aromatski ogljikovodiki (MOAH). Zato ni pričakovati prenosa ogljikovodikov mineralnega olja iz embalaže v živilo.”

Bojan Zupančič je dejal: “Dejstvo, da naši vodilni tiskarski stroji serije AccurioJet KM-1e UV-LED B2+ izpolnjujejo zahteve predpisov za mineralna olja na sekundarni embalaži za živila, še enkrat potrjuje našo neomajno zavezanost trajnosti in pomoči strankam, da vidijo potencial digitalnega tiska v embalaži.”

Tiskarska podjetja se soočajo z vse strožjimi evropskimi predpisi, od katerih jih veliko že v veljavi, ki bodo negativno vplivali na vse več podjetij, če ta ne bodo ustrezno ukrepala. Predpisi o mineralnih oljih na embalaži bodo verjetno postali strožji tudi v drugih državah. Zato pozivam podjetja, naj se obrnejo na nas, da jim bomo pomagali ohraniti skladnost s predpisi, ki se bodo od naslednjega leta še zaostrili.

Bojan Zupančič, vodja prodaje za industrijski in produkcijski tisk, Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta s serijo sistemov za tisk AccurioJet KM-1e združuje lastnosti ofsetnih tiskarskih strojev in najnovejše digitalne tehnologije. Med priznanji so mednarodna akreditacija TÜV Rheinland za otrokom varne igrače, Buyers’ Lab International (BLI) Pacesetter Award nagrada in nagrada za najboljši barvni B2+ sistem za tisk, ki jo podeljuje združenje European Digital Press (EDP).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več