Računalništvo, telefonija
06.03.2018 06:50

Deli z drugimi:

Share

Skype za šibkejše telefone

Posebni Skype za šibkejše naprave Android bo na voljo kmalu.
Posebni Skype za šibkejše naprave Android bo na voljo kmalu.

Ker je hitra in učinkovita komunikacija ključ do upeha, podjetje Microsoft veliko truda vlagajo v programsko opremo Skype, ki postaja iz dneva v dan boljša. Žal pa to zahteva vedno zmogljivejšo strojno opremo, s katero pa cenejšim pametni mobilni telefoni Android ne razpolagajo. Zaradi tega so se pri podjetju Microsoft odločili, da pripravijo posebno različico mobilne programske opreme Skype, ki bo namenjena cenovno ugodnim in strojno podhranjenim mobilnim naprava Android.

Posebno različico programske opreme Skype za cenejše in starejše pametne mobilne telefone Android bo mogoče namestiti na mobilne operacijske sisteme Android od različice 4.0.3 Ice Cream Sandwich do različice 5.1 Lollipop. Ta bo namreč za delovanje zahtevala manjšo količino sistemskega pomnilnika, razpoložljivega prostora in procesorske moči. To v praksi pomeni, da bo novi Skype na starejših in manj zmogljivih napravah zagotavljal precej bolj kakovosten zvok in videokonference.

Nova različica mobilne programske opreme Skype bo na voljo za prenos na spletnem portalu Googlu Play v naslednjih nekaj dneh. Ker bo ta deloval tudi s počasnejšimi povezavami v mobilni internet verjamemo, da bo razveselil veliko število upornikov, saj naj bi s pametnimi mobilnimi telefoni s starejših operacijski sistemom razpolagalo kar 42 odstotkov uporabnikov.


Prijavi napako v članku