Varnost
06.05.2022 14:13
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kibernetska varnost v Sloveniji – kje smo in kam gremo?

Digitalna preobrazba prinaša gospodarstvu, javnemu sektorju in prebivalcem številne prednosti, a hkrati tudi izzive.

Z namenom prepoznati in opozoriti na kibernetske ter druge tehnološke nevarnosti Regionalna razvojna agencija Gorenjske, Mestna občina Kranj, SRIP PMiS, IPM Digital in partnerji organizirajo konferenco na temo kibernetske varnosti in izzivov uporabnikov digitalnih storitev. 10. maja 2022 bodo na Brdu pri Kranju gostili strokovnjake, politike in predstavnika mednarodno uveljavljenega podjetja. Prijave na dogodek so brezplačne in možne do 6. maja 2022. Več informacij je dostopnih na www.dogodki.bsc-kranj.si.

Podatki o pogostosti hekerskih napadov v svetu, izjemno visok odstotek nepooblaščenih dostopov do podatkov kot posledica človeške napake in slaba pripravljenost podjetij dodatno opozarjajo na perečo in zelo aktualno tematiko – kibernetsko varnost. Inovativne tehnološke rešitve resda dvigujejo učinkovitost storitev, zmanjšujejo negativne vplive na okolje in omogočajo preprostejšo uporabniško izkušnjo, a digitalizacija poslovnih in javnih storitev prinaša tudi številne izzive. Ti so povezani z digitalno pismenostjo uporabnikov in kibernetskimi grožnjami, ki pogosto izvirajo iz geopolitičnih konfliktov.

Organizatorji konference bodo zato v pogovorih s priznanimi strokovnjaki iskali odgovore na vprašanja, ali se tveganje za uresničitev kibernetskih napadov v Sloveniji povečuje, kako se na to pripravljajo državne in civilne organizacije ter kako je s kritično infrastrukturo? Tovrstne in sorodne dileme bodo 10. maja 2022 med 10. in 13. uro v dvorani Splendens v Kongresnem centru Brdu pri Kranju predstavili izjemni gostje. Pozdravnemu nagovoru predsednika Sveta gorenjske regije in župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca ter direktorja Regionalne razvojne agencije Gorenjske, BSC, d.o.o., Kranj, Roka Šimenca bosta sledila uvodna nagovora v strokovni dogodek. Milan Gabor, osrednji govorec konference, direktor podjetja Viris, strokovnjak za informacijsko varnost in etični heker bo razpravljal o kibernetski varnosti po Sloveniji in svetu, dr. Tilen Gorenšek, direktor IPM Digital, pa bo predstavil rezultate raziskave o kibernetski varnosti občin in občinskih ustanov.

Na okrogli mizi, ki jo bo moderiral izr. prof. dr. Blaž Markelj iz Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, bodo svoja stališča in izkušnje predstavljali: mag. Matej Tonin, minister za obrambo RS, dr. Iztok Podbregar, Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru, Gorazd Božič, SI-CERT, Mihael Nagelj, predsednik Sekcije za kibernetsko varnost pri GZS-ju in koordinator IKT Hm – Kibernetska varnost, Milan Gabor, direktor podjetja Virisin Ratko Mutavdžić, regionalni tehnološki uradnik CEE Microsoft.

Častni gostje konference bodo minister Službe Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, minister za javno upravo RS Boštjan Koritnik ter podpredsednik Vlade RS in minister za obrambo mag. Matej Tonin. Ob zaključku dogodka bo podan povzetek bistvenih točk okrogle mize, ki bo podlaga za memorandum, ključni dokument konference. Sledilo bo še neformalno druženje vseh udeležencev in gostov.

Brezplačne prijave na konferenco so možne vse do 6. maja preko spletne strani www.dogodki.bsc-kranj.si, kjer lahko zainteresirana javnost pridobi tudi številne dodatne informacije o konferenci.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IPM Skupina, Holding d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IPM Skupina, Holding d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IPM Skupina, Holding d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več