Računalništvo, telefonija
11.08.2008 09:00

Deli z drugimi:

Share

Second Life se še ne boji konkurence

Linden Research, podjetje, ki je ustvarilo spletni alternativni svet vsem znan pod imenom Second Life, se, vsaj za zdaj, na grozeč prihod konkurence odziva bolj ali manj brezbrižno. Izvršni vodja podjetja Mark Kingdon pravi, da je podjetje v dobrem stanju, da se spoprime z izzivi konkurenčnega boja z informacijskim velikanom Google. Linden Research, ki svoje novce služi s prodajo virtualnih zemljišč in virtualne valute Second Life uporabnikom, ima že 15 milijonov “strank”, katerih pa seveda prav nič ne želijo izgubiti.

Podoben konkurenčni pristop, s katerim Google poskuša pridobiti svoj kos trga v katerem je Second Life že nekaj let uspešno dejaven, se imenuje Lively. Uporabniki lahko tudi v tem primeru ustvarijo svoj spletni alter ego, interakcija z ostalimi avatarji pa se odvija v sobah, ki so prav tako lahko zasnovane po okusu uporabnikov.

Kingdon trdi, Second Life še ni doživel upada obiskovalcev. To je verjeto tudi poglavitni razlog, ki daje podjetju samozavest v tem mlačnem boju z Googlom. Bomo videli kakšen vpliv bo na ta trg imel na pogled mnogo lepši Sonyev Home projekt za PlayStation 3, ki se sicer počasi, a nezadržno bliža.


Prijavi napako v članku