Računalništvo, telefonija
07.04.2018 07:59

Deli z drugimi:

Share

Razkrito, koliko bi Apple letno dodatno zaslužil, če bi se znebil Intelovih procesorjev!

Podjetje Apple bi z lastnimi procesorji za osebne računalnike letno zaslužilo dodatnih preračunanih 408 milijonov evrov.
Podjetje Apple bi z lastnimi procesorji za osebne računalnike letno zaslužilo dodatnih preračunanih 408 milijonov evrov.

Pred kratkim smo poročali o tem, da naj bi se naveza med podjetjema Intel in Apple kmalu končala, kar pomeni, da slednji ne bo več uporabljal Intelovih procesorjev. Apple namreč že sedaj uporablja lastne procesorje za mobilne naprave iOS in pametne ročne ure Watch, ti pa temeljijo na procesorskih jedrnih ARM. Če gre verjeti spletnim govoricam bo računalniški gigant zmogljive procesorje Intel v svojih osebnih računalnikih Mac zamenjal z lastnimi že tekom leta 2020.

Podjetje Apple bi s pripravo lastnih procesorjev za svoje osebne računalniki imel številne koristi, med njimi pa je seveda tudi finančna korist. Glede na ocene analitika ameriške banke Bank of America Merrill Lynch, naj bi podjetje Apple na vsak osebni računalnik Mac za lastnim procesorjem privarčevalo med preračunanimi 33 evri ni preračunanimi 41 evrov. To dejansko pomeni, da bi lahko podjetje Apple letno zaslužilo dodatnih preračunanih 408 milijonov evrov.

Poleg zajetnega dodatnega dobička bi podjetje Apple s pričetkom izdelave lastnih procesorjev za njegove osebne računalnike Mac pridobil še na drugih področjih. S tem pristopom bi lahko delovanje osebnih računalnikov še bolje prilagodil operacijskemu sistemu OS X, kar bi za končnega uporabnika dejansko pomenilo hitrejše in zanesljivejše delovanje. Poleg tega bi bilo podjetje Apple povsem samostojno na področju oglaševanja in bi lahko povsem samostojno odločalo o razvoju osebnih računalnikov Mac, saj je v tem trenutku to bolj kot ne tudi v rokah podjetja Intel.


Prijavi napako v članku