MICROSOFT d.o.o.

Zlati partner

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 63458756
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
5871964
Transakcijski račun:
SI56 0292 2001 6113 635
Osnovna dejavnost:
J62.020 Svetovanje o računalniških napravah in programih
Ustanovitelj:
Microsoft Corporation

Slovenska podružnica Microsofta

je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni le trije uslužbenci, je podjetje zraslo v pomembno lokalno podjetje, ki zaposluje več kot 70 ljudi.

Med velike uspehe gotovo sodi pionirska vloga pri prevajanju programske opreme v slovenščino, saj so uporabnikom na voljo tako lokalizirani operacijski sistemi kot tudi zmogljivi programi za uporabo v pisarnah in doma. Od začetka svoje prisotnosti v Sloveniji se je Microsoft dejavno vključeval tudi v lokalno skupnost. Jasno začrtana pot vključuje tesno sodelovanje s slovenskimi partnerji in lokalnimi podjetji pri razvoju novih rešitev in reševanju poslovnih izzivov. Poleg tega se Microsoft dejavno vključuje tudi v številna prizadevanja na področju izobraževanja in premostitve digitalnega razkoraka.

Z vsemi svojimi dejavnostmi se podjetje osredotoča na ustvarjanje priložnosti slovenskih uporabnikov na lokalni in globalni ravni. Kot vodilno podjetje v industriji se zaveda odgovornosti, da svoje vire in znanje uporabi na način, ki bo pozitivno vplival na življenje ljudi. Na podlagi svojih poslovnih praks in dosežkov so zavezani k odgovornemu ravnanju in odprti komunikaciji. Družbeno odgovornost jemljejo zelo resno, saj se zavedajo, da imajo lahko Microsoftove poslovne odločitve pomemben vpliv na deležnike in skupnosti, v katerih poslujejo.

Slovenski Microsoft je v desetih letih zgradil ekosistem, ki je glavni nosilec razvoja slovenske IT-industrije. Značilnost tega ekosistema je, da ne samo omogoča, ampak podpira in pospešuje razvoj IT v državi. Eden od motorjev tega pospeševanja je razvoj in prodaja lokalnega znanja. Tako danes slovenski Microsoft skupaj z novim poslovnim oddelkom, ki je odgovoren za poslovne rešitve Microsoft Navision, ustvarja približno 40 % celotne vrednosti IT v državi.


Deli z drugimi:
Share

Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice