Računalništvo, telefonija
09.02.2018 10:19

Deli z drugimi:

Share

Nova Opera 51 za kar 38% hitrejša od Firefoxa!

Opera 51 je za deskanje po svetovnem spletu za 38 odstotkov hitrejša od konkurenčnega brskalnika Firefox 58.
Opera 51 je za deskanje po svetovnem spletu za 38 odstotkov hitrejša od konkurenčnega brskalnika Firefox 58.

Pred kratkim so programerji podjetja Opera Software najavili že 51. različico spletnega brskalnika Opera, katerega največji adut je nedvomno hitro brskanje po svetovnem spletu. Poleg tega je opremljena z novo možnostjo, ki omogoča hitro vračanje na vrhnji del spletne strani, novimi možnostmi za vnos in izvoz priljubljenih strani in še mnogo več. Spletni brskalnik Opera 51 je bil pripravljen na osnovi platforme Clang na operacijskem sistemu Windows, kar mu je prineslo še dodatno hitrost za prikaz spletnih strani.

Merilni program Speedometer 2.0 je pokazal, da je spletni brskalnik Opera 51 za deskanje po svetovnem spletu kar za 38 odstotkov hitrejši od konkurenčnega brskalnika Firefox 58 in sicer na osebnem računalniku HP Spectre, ki poganja operacijski sistem Windows 10. Strokovnjaki so si tu enotni, da gre za izjemen dosežek programerjev podjetja Oprea, še posebej če vzamemo v zakup, koliko sredstev, časa in znanja je bilo vloženih v projekt Firefox Quantum, katerega eden ključnih ciljev je bil pospešitev delovanja spletnega brskalnika Firefox.

Ker spletni brskalnik Opera 51 poleg hitrega deskanja po spletu prinaša še vrsto drugih uporabnih možnosti vam priporočamo, da ga vsaj preizkusite. Novost je na voljo za uporabnike namiznih in prenosnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows, Mac OS X in Linux in sicer brezplačno na spletni povezavi http://www.opera.com/, vključno s prevodom v slovenski jezik. V primeru težav pa vam bodo na pomoč priskočili strokovnjaki foruma Računalniških novic (http://bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku