Programska oprema
14.09.2023 15:05

Deli z drugimi:

Share

Evidentiranje časa z uporabo mobilnih naprav

Sistemi evidentiranja delovnega časa vedno bolj prehajajo na uporabo mobilnih naprav kot medija za evidentiranje, s tem pa so se pojavili tudi različni načini za uporabo novih tehnologij v ta namen.

Sistem eTM je svoje funkcionalnosti nadgradil z uporabo NFC in BLE tehnologije. V praksi najdemo veliko aplikacij z uporabo NFC (proizvodnja, storitvena dejavnost, logistika). Eden izmed zelo pogostih primerov je uporaba na terenu, kjer se obhodi objektov identificirajo z NFC nalepko. Druga zanimiva stvar pa so tako imenovane BLE točke, to so majhni baterijsko napajani BLE (Bluetooth Low Energy) oddajniki, ki služijo kot nadomestek fizičnega registratorja in uporabniku dovolijo prijavo preko mobilne aplikacije samo takrat, ko se nahajajo v neposredni bližini le tega. S tem se lahko izognemo, da bi se zaposleni prijavljali od drugod ali od doma, ko to ni dogovorjeno. Uporaba je zelo enostavna in poteka preko mobilne aplikacije MiniOffice, ki je na voljo v različici za Android, prav tako pa tudi za operacijski sistem iOS. Uporabnik v praksi odpre aplikacijo, nato v primeru NFC prisloni mobilno napravo na nalepko, ki jo naprava prebere ali pa v bližini BLE točke izbere želen dogodek. Dogodki so lahko nastavljivi na določeno lokacijo. V primeru, da BLE točka ni najdena, sistem javi, da nobene točke ni v bližini.

Sistem na osnovi informacije nalepke ali BLE točke ve, katera funkcionalnost ali lokacija je povezana z uporabnikom. V primeru, da ni internetne povezave, aplikacija deluje tudi v offline načinu.

Dodatna funkcionalnost pa je tudi uporaba mobilne naprave na že obstoječih registratorjih delovnega časa, kjer s primernim čitalcem popolnoma zamenjajo RFID medije, kot so obeski in kartice. Naprava se enostavno prisloni na čitalec, ali pa se v neposredni bližini brezkontaktno poveže s posebnimi kretnjami. Možna je tudi uporaba za kontrolo dostopa in odpiranje vrat.

V praksi se je nadgradnja sistema eTM z NFC/BLE tehnologijo pokazala kot zelo uporabna. Uporaba uvaja red in transparentnost na področja, kjer je potrebno ročno beleženje.

Več informacij o eTM sistemu najdete na spletni strani www.e-tm.si ali telefonski številki 02 3000 360.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BIROMATIK NT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

BiromatikNT logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več