Aplikacije in dodatni programi
Programska oprema
24.11.2023 15:30

Deli z drugimi:

Share

Ažurno evidentiranje delovnega časa

Grafični pregled prijav, glede na lokacije.
Grafični pregled prijav, glede na lokacije.

Z 20.11.2023 je v veljavi novi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, ki od delodajalcev in posledično tudi od zaposlenih zahteva več interakcije s sistemom evidentiranja delovnega časa. Beležiti je potrebno prihod, odhod in izrabo ter obseg izrabe odmora, kar pomeni tudi več stvari, na katere lahko pozabite. Prednost elektronskih evidenc za delodajalca in zaposlenega pa je prav v tem, da so podatki vedno na voljo za obe strani, ampak uporabni so samo, če se sistem uporablja in preverja ažurno. Zato so v sistemu eTM spisali nekaj predlogov in tehnoloških rešitev, ki pomagajo pri opozarjanju zaposlenih, da so njihove evidence vedno aktualne.

Prva stvar so elektronski opomniki, kjer zaposleni ob pozabljeni prijavi po e-pošti ali preko mobilne aplikacije prejmejo obvestilo. Zelo pomembno pa je tudi, da so zaposleni v tem primeru dobro seznanjeni, kaj je takrat potrebno narediti oziroma na koga se v podjetju lahko obrnejo. Razumeti morajo tudi, zakaj je evidenca zanje pomembna, saj na podlagi tega sledi tudi hiter in pravičen izračun plač.

Enako pomembno je tudi ažurno spremljanje s strani vodilnih in opozarjanje na morebitne kršitve.

Prednost tega je tudi, da lahko vodstvo s hitrim pogledom vidi, kdo je v službi, kdo odsoten in kdo na službeni poti. Preverijo lahko lokacijo terminala, na katerem se delavec prijavi, prav tako je možen tudi grafični prikaz GPS prijav.

Elektronska evidenca ni samo ‘’štemplanje’’. Pripomore lahko k boljši učinkovitosti podjetja ter pravičnosti do zaposlenih.

Več informacij o sistemu eTM lahko najdete na spletni strani www.e-tm.si ali (02 3000 360).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Biromatik eTM Evidenca delovnega časa

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BIROMATIK NT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

BiromatikNT logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,