Računalništvo, telefonija
14.09.2003 23:53
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Windows Storage Server 2003 že dostopen

Microsoft je na konferenci Storage Decisions 2003 najavil splošno dostopnost strežnika Microsoft Windows Storage Server 2003. Ta pomaga organizacijam vseh velikosti pri shranjevanju in varovanju pomembnih podatkov tako na datotečnih strežnikih v podružnicah kot tudi v popolnoma integriranih podatkovnih centrih.
Na voljo je v dveh različicah. Windows Storage Server 2003 Enterprise Edition je zelo prilagodljiv datotečni strežnik za shranjevanje podatkov, ki zadovoljuje potrebe po dostopnosti le-teh in zmogljivosti poslovnih podatkovnih centrov, Standard Edition pa je zanesljiv namenski datotečni ter tiskalniški strežnik, namenjen poslovnim oddelkom, podružničnim pisarnam in majhnim ter srednjim podjetjem. Izdelek vključuje napredne možnosti platforme Windows Server 2003, kot je inteligentna infrastruktura za »senčne« (shadow) kopije (ali kopije v določeni časovni točki) z uporabo Volume Shadow Copy Service (VSS). Ta omogoča izredno hitro in zanesljivo varnostno arhiviranje ter obnavljanje podatkov z obnovo izbrisanih ali poškodovanih podatkov. Ostale ključne možnosti vključujejo datotečni sistem Distributed File System (DFS), podporo za strežniške gruče in tehnologijo Multipath Input/Output (I/O). Windows Storage Server 2003 prav tako podpira Windows Internet Small Computer System Interface (iSCSI) za enostavno upravljanje in vključevanje naprav NAS v omrežja Storage Area Network, ki temeljijo na protokolu IP.


Microsoftu grejo enice in ničle dobro od rok…

Sočasno z najavo splošne dostopnosti so podporo novemu podatkovnemu strežniku najavili vodilni ponudniki programske opreme, med drugimi CommVault Systems, Computer Associates, KVS, LEGATO Systems, NSI Software, NuView, Quest Software in VERITAS.


Prijavi napako v članku