Digitalizacija
Poslovne rešitve
23.05.2023 12:50

Deli z drugimi:

Share

Kako pri storitvah v oblaku prihraniti do 25%?

Storitve FinOps podjetja SoftwareOne podjetjem v povprečju prihranijo četrtino proračuna za storitve v oblaku.

SoftwareOne je nedavno izvedel raziskavo med 600 direktorji in vodji služb za informatiko po vsem svetu. Ugotovili smo, da se vodje in direktorji soočajo z zahtevnim okoljem, ki bo zahtevalo pametno usklajevanje inovativnih novih storitev z optimizacijo obstoječe tehnologije. Stroški tehnologije se namreč povišujejo, kar potrjujejo tudi odgovori vodij informatike (93 %).

Zaradi povišanja si kar 95 odstotkov vodij informatike želi povečati preglednost in nadzor nad stroški, povezanimi s storitvami v oblaku. Skoraj polovica anketirancev pa meni, da bi z večjo preglednostjo stroškov v oblaku lahko dosegli višjo vrednost. Glede na te odgovore ni presenetljivo, da kar 80 odstotkov vodij informatike napoveduje višje vložke v FinOps storitve, da lahko dosežejo zastavljene cilje.

V podjetju SoftwareOne deluje vodilna svetovna ekipa certificiranih strokovnjakov FinOps Practitioner, ki zagotavljajo smernice, vpoglede in izkušnje za izgradnjo praktičnega okvira stroškovnega upravljanja oblaka. Glede na analize podjetja lahko uporabniki oblaka z učinkovitim upravljanjem odpravijo nepotrebno porabo in znižajo stroške za več kot 25 odstotkov na leto.

»V SoftwareOne smo številnim podjetjem pomagali odpraviti ovire pri usvajanju oblaka in jih vrniti na pravo pot prehoda. Tako smo podjetjem omogočili na eni strani učinkovito zmanjšanje tehnološkega dolga, na drugi strani pa doseganje poslovnih učinkov vključno z ustvarjanjem višje vrednosti storitev in znižanjem stroškov oblaka,« je poudarila Andreja Rasiewicz, vodja prodaje v SoftwareONE, d.o.o.

V treh korakih do optimizacije stroškov oblaka

Optimizacije stroškov oblaka se lotevamo celostno, s preizkušenim trifaznim pristopom.

  1. Razumevanje razlogov za selitev v oblak

S strankami skupaj poiščemo odgovore na pomembna vprašanja, denimo, ali gre za zniževanje stroškov, za opustitev lokalnih podatkovnih središč, prehod s CAPEX na OPEX, pridobitev večje razširljivosti in prilagodljivosti dinamiki uporabe storitev IT, za rast poslovanja in širjenje na nove trge, za kadrovske in varnostne izzive … S tem najprej ugotovimo, kakšne poslovne cilje organizacija sploh ima, preden jih povežemo z rešitvami v oblaku.

  1. Časovno načrtovanje prehoda

Z našim pristopom določimo prednostne naloge in razdelimo program prehoda na lažje obvladljive dele. Pregledamo aplikacije in preverimo, ali ji je možno prenesti v oblak, kako je z modernizacijo, ali je možno izvesti samo modernizacijo in premik. Preverimo tudi potrebe glede nadaljnje uporabe posameznih aplikacij ter zahteve za posodabljanje aplikacij zaradi zagotavljanja skladnosti.

  1. Izdelava načrta migracije

Ko si podjetje razjasni svoje poslovne cilje in oceni potrebe po licencah in aplikacijah, lahko določi, katere aplikacije je treba najprej prenesti v oblak in začne pripravljati načrt selitve.

»Učinkovit načrt selitve zagotovi tudi jasen pregled nad stroški. Zavedati se je treba, da morajo podjetja v vmesnem času financirati tako oblak kot lokalna podatkovna središča. V SoftwareOne dobro poznamo programe financiranja migracije, ki so na voljo pri ponudnikih storitev v oblaku, kot so Amazon Web Services, Google Cloud in Microsoft Azure, s čimer si uporabniki lahko občutno znižajo prehodne stroške,« je dejala vodja prodaje v SoftwareOne v Sloveniji.

Podjetje SoftwareOne se je v zadnjih petih letih preoblikovalo v vodilnega neodvisnega svetovnega ponudnika celovitih rešitev in storitev programske opreme in oblaka, pri čemer so izvedli tudi popolno prenovo celostne podobe. V Sloveniji so to novo poglavje začeli tudi s preselitvijo na novo lokacijo v Ljubljani – s Šmartinske ceste 53 so se preselili v nove prostore na Letališki cesti 1.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
oblak SoftwareONE

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOFTWAREONE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOFTWAREONE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOFTWAREONE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več