Računalništvo, telefonija
01.01.2013 12:35
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Instagram izgubil četrtino uporabnikov

Čeprav je Instagram javnosti zagotovili, da fotografije uporabnikov ne bodo naprodaj, je priljubljeno aplikacijo tako rekoč čez noč prenehalo uporabljati kar 25 odstotkov rednih oziroma dnevnih uporabnikov. Vse več uporabnikov že išče konkurenčne rešitve, ki bi lahko nadomestile nekdaj izjemno priljubljen program.
Instagram je preteklost!
Instagram je preteklost!

Aplikacija Instagram je med uporabniki zaradi spremembe pogojev uporabe postala sila nepriljubljena (http://goo.gl/OZi79), saj je podjetje v njih zapisalo, da lahko njihove fotografije trži tretjim osebam brez njihovega soglasja oziroma dovoljenja. Čeprav so vodilni v podjetju Instagram javnosti zagotovili, da fotografije uporabnikov nikoli ne bodo naprodaj, je priljubljeno aplikacijo tako rekoč čez noč prenehalo uporabljati kar 25 odstotkov rednih oziroma dnevnih uporabnikov.

Čeprav spletna storitev Instagram širom sveta šteje skupno več kot sto milijonov uporabnikov, je le peščica takih, ki storitev uporabljajo vsaj enkrat dnevno. Največ uporabnikov je seveda aktivnih za praznike, saj želi srečne trenutke deliti s sorodniki, prijatelji in znanci, pri čemer tudi ti niso bili nič kaj navdušeni nad spremembo pogojev uporabe. Pred spremembo pogojev je namreč v ZDA na zahvalni dan Instagram uporabljalo dobrih 14,5 milijona aktivnih uporabnikov, po spremembi pa ga je za božič uporabljalo le še slabih 12,5 milijona Američanov oziroma slabih 14 odstotkov manj.

Če ste tudi vi razočarani nad novimi pogoji uporabe Instagrama, in se ga želite dokončno znebiti, je na voljo še kopica drugih programov, ki lahko vašim fotografijam dodajo pridih mističnosti. Seznam najbolj priljubljenih aplikacij, s katerimi lahko nadomestimo Instagram, je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/4WqJ9.


Prijavi napako v članku