Digitalizacija
Programska oprema
Varnost
24.01.2024 09:25
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Virtualizacija strojnih varnostnih modulov prevzema zaščito digitalnih storitev

Utimaco je z inovativnim virtualizacijskim pristopom v novih strojnih varnostnih modulih u.trust Anchor povečal dostopnost ter poenostavil ponujanje strojnih varnostnih modulov kot storitev v oblaku.
  • Hitro in cenovno ugodno vzpostavljanje zaupanja in zaščite podatkov v digitalnih storitvah in informacijskih sistemih.
  • Prilagojeno ponudnikom storitev v oblaku.
  • Ena naprava za različne rešitve zagotavljanja korenskega zaupanja, varnega šifriranja podatkov in digitalnih identitet.
  • Hitro in zanesljivo delovanje za digitalne rešitve, ki morajo biti na voljo 24/7.
  • Visoka zmožnost uskladitve s posebnimi zahtevami glede varnostni in delovanja uporabniških informacijskih rešitev.

Podjetje CREAPLUS je kot eden vodilnih evropskih partnerjev podjetja Utimaco že ponudilo najnovejše rešitve za ustvarjanje in shranjevanje kriptografskih ključev in digitalnih potrdil v oblaku u.trust Anchor. Prednost Utimacovih novih strojnih varnostnih modulov (HSM) je podpora virtualizaciji, ki omogoča vzpostavitev več navideznih varnostnih strojev na eni fizični napravi. To pomeni, da uporabniki z naložbo v eno varnostno napravo vzpostavijo različne storitve, tako za ustvarjanje in shranjevanje šifrirnih ključev kot za ustvarjanje in upravljanje digitalnih potrdil. Gre za rešitev, ki je v prvi vrsti privlačna za ponudnike storitev v oblaku, saj lahko z eno fizično napravo u.trust Anchor vzpostavijo in upravljajo več navideznih naprav za različne stranke.

»Pričakujemo, da bo virtualizacija strojnih varnostnih modulov in njihova dostopnost v oblaku pospešila uporabo zmožnosti varnostnih strojnih modulov pri zagotavljanju temeljne varnosti podatkov in digitalnih storitev. Organizacije vseh velikosti in dejavnosti namreč prepoznavajo nujnost uvedbe varnega šifriranja podatkov, uporabe digitalnih potrdil in zaščitenih komunikacij,« je povedal Mitja Trampuž, direktor podjetja CREAPLUS.

Povsem nova izkušnja strojnih varnostnih modulov

u.trust Anchor deluje podobno kot virtualizacija strežnikov, saj lahko upravljavec na isti napravi vzpostavi bodisi več instanc virtualnih strojnih varnostnih modulov bodisi instance strojnih varnostnih modulov za različne namene, na primer za šifriranje podatkov, digitalno podpisovanje, ustvarjanje identitet in zaščito digitalnih transakcij. S tem bistveno poveča vrednost naložbe za organizacijo oziroma omogoča ponudbo cenovno ugodnih varnostnih strojnih modulov kot storitve v oblaku.

Strojni varnostni modul u.trust Anchor ponuja vrsto prednosti v primerjavi s tradicionalnimi varnostnimi strojnimi moduli. Poleg izvajanja več nalog hkrati nudijo uravnoteženje obremenitev in s tem enakomerno porazdelitev delovnih obremenitev po posameznih virtualnih modulih. Poleg optimalnega delovanja vseh navideznih varnostnih modulov je poskrbljeno tudi za visoko razpoložljivost, in sicer tako, da so ti moduli vedno na voljo. To je še posebej pomembno za okolja, kjer poslovanje temelji na digitalni komunikaciji in transakcijah, ki morajo delovati 24/7, na primer v bankah, pri procesorjih plačilnega prometa, v industrijskih sistemih IoT ter pri drugih izvajalcih kritičnih digitalnih storitev.

“Naprave Utimaco u.trust Anchor bodo omogočale hkratno zaganjanje različnih firmware modulov v logično povsem ločenih virtualnih HSMjih. Takšne enote bo mogoče po potrebi hitro kopirati, ugašati, ali spreminjati vire, ki so jim dodeljeni,« je dejala dr. Nastja Cepak, vodja kriptografskih projektov v podjetju CREAPLUS.

Podjetje CREAPLUS poleg distribucije, prodaje in nameščanja rešitev Utimaco nudi storitve razvoja prilagojenih varnostnih rešitev na osnovi strojnih varnostnih modulov Utimaco u.trust Anchor. Upravljavcem zasebnih in javnih oblakov zagotavlja podporo pri vzpostavljanju storitev, uporabnikom pa integracijo v njihove digitalne rešitve ter prilagajanje zmožnosti za posebne zahteve.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost CREAplus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAPLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAPLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAPLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več