Računalništvo, telefonija
30.10.2007 09:39

Deli z drugimi:

Share

Galerija 404: vabilo na otvoritev razstave TipoBrda

Prva in uvodna razstava v Kiberpipini Galeriji 404 v sezoni 2007/08 je razstava tipografij 14 avtorjev, udeležencev 14. poletne tipografske delavnice Tipo Brda 2007, ki je letos potekala v Kaverljagu od 28. julija do 4. avgusta.

Tipografija kot samostojna veja grafičnega oblikovanja predvsem v zadnjem času doživlja svoj razcvet, a povečini zanima redke posameznike, ki se z njimi srečujejo pri svojem delu. Danes črke dojemamo kot nekaj vsakdanjega, jim največkrat niti ne posvečamo posebne pozornosti in večina bralcev jo usmerja le na vsebino sporočila, ki jo črke prinašajo.

Zaradi želje po bližji seznanitvi s procesom nastajanja črkovnih vrst je na pobudo študentov arhitekture in oblikovanja nastala tipografska delavnica Tipo Brda. Medse so kot mentorja povabili Lucijana Bratuša, profesorja za kaligrafijo in tipografijo na Akademiji za likovno umetnostv Ljubljani. Letos je potekala že 14. delavnica po vrsti, katere dela, ki so nastala, bodo tokrat predstavljena v Galeriji 404 med 9. novembrom in 7. decembrom.

Na spodnji povezavi se nahaja tudi nekaj primerov razstavnih del:
http://www.kiberpipa.org/~pr/Materiali/G404_TipoBrda-14/


Prijavi napako v članku