Računalništvo, telefonija
11.10.2012 12:52
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digits: Kinect za zapestje

Ročni krmilni sistem Digits ima nedvomno izjemen potencial!
Ročni krmilni sistem Digits ima nedvomno izjemen potencial!

Microsoftov igralni krmilni sistem Kinect je zaradi številnih tipal uporaben na mnogih področjih. Med njimi najdemo 3D fotografijo, medicino, inženirstvo in še kaj bi se našlo. Da bi lahko prednosti inovativnega krmilnega sistema uporabniki koristili tudi na poti, so inženirji podjetja Microsoft izdelali nadvse zanimivo ročno različico Kinecta. Tu gre za prototip »naprave«, ki jo uporabnik nosi kar na zapestju.

Microsoftov ročni krmilni sistem z razvojno oznako Digits je grajen na osnovi prosto dostopnih elektronskih komponent. Inženirji so namreč pri njegovi zasnovi uporabili infrardečo kamero, infrardeči laser in pripadajočo elektroniko. Kljub temu je dosežek Microsoftovih inženirjev pohvale vreden. Ročni krmilni sitem namreč v realnem času »beleži« tako gibe dlani kot prstov. Zbrani podatki se računalniško obdelajo, rezultat pa je popoln 3D-posnetek roke na zaslonu.

Ročni krmilni sistem Digits je po zagotovili Microsoftovih inženirjev mogoče uporabljati tako v mirovanju kot med hojo in celo tekom. Zato ti verjamejo, da ga bomo lahko že v bližnjih prihodnosti uporabljali za igranje računalniških iger, krmiljenje zabavne elektronike (na primer pametni televizorji) ter rokovanje s pametnimi mobilnimi telefoni in drugimi mobilnimi napravami. Microsoft ob tem obljublja, da bo končni izdelek precej bolj kompakten in všečen od prototipa. Ročni krmilni sistem Digits naj bi na prodajne police trgovin zašel konec naslednjega leta oziroma najkasneje v prvi polovici leta 2014.


Prijavi napako v članku