Računalništvo, telefonija
18.04.2006 19:28

Deli z drugimi:

Share

CA prevzel Cybermation

Podjetje CA je objavilo, da je doseglo končno soglasje za prevzem zasebnega ponudnika rešitev za avtomatizacijo razporejanja opravil v podjetjih, podjetja Cybermation. Celotna transakcija znaša 75 milijonov ameriških dolarjev. Cybermation je specializirano podjetje za programsko opremo in storitve, ki modernizirajo tradicionalne rešitve razporejanja opravil in poenostavljajo zahtevne infrastrukture IT.

S prevzemom bo CA razširil svojo ponudbo na področju avtomatizacije razporejanja opravil. Gre za rešitve, kjer lahko stranke z avtomatizacijo razporejanja in uvajanja opravil v enotnih in porazdeljenih sistemih poenotijo in poenostavijo svoja okolja IT. Rešitve podjetja Cybermation bodo tako na voljo večjemu številu uporabnikov povsod po svetu, zveste stranke obeh podjetij pa bodo s tem pridobile napredne tehnologije za bodoče aplikacije razporejanja opravil.

Po predvidevanjih podjetja IDC se bo svetovni trg programske opreme za razporejanje opravil do leta 2010 povečal na 1,77 milijarde ameriških dolarjev. (1) Leta 2004 je bilo podjetje CA že tretje leto zapored vodilno na področju programske opreme za razporejanje opravil z 20,2 odstotnim tržnim deležem. (2)
“Prevzem podjetja Cybermation je dokaz CA-jevih prizadevanj za vodilno mesto in inovacije v njegovih ključnih disciplinah,” je povedal Alan Nugent, podpredsednik in generalni direktor CA-jeve enote Enterprise Systems Management Business Unit. “Tako bomo korak bližje naši viziji za avtomatizacijo dela v podjetjih in strankam bomo lahko ponudili izjemen nadzor nad poslovnimi procesi in njihovo avtomatizacijo.”

Vse večje potrebe po razporejanju opravil zahtevajo avtomatizacijo, ki lahko uskladi izvajanje opravil s poslovnimi pravilniki, zagotavlja optimizirane ravni storitev in poveča delovno produktivnost. CA-jeve rešitve avtomatizacije opravil ponujajo vse našteto: integrirajo poslovne pravilnike, dogodke in procese v realnem času v vseh aplikacijah in na vseh platformah in omogočajo nadzor nad njimi z enega mesta. Tehnologije podjetja Cybermation pa bodo pomagale vse to dopolniti in izpopolniti.

“Podjetje Cybermation je s svojo rešitvijo avtomatizacije opravil in njenimi naprednimi funkcijami vedno privabljalo nove stranke,” je dejal Ray Nissan, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Cybermation. “Z združitvijo naših tehnologij za razporejanje opravil in CA-jeve strategije avtomatizacije bomo tržišču ponudili enotno, vrhunsko platformo za avtomatizacijo opravil.” CA bo tržil rešitve podjetja Cybermation kot samostojne izdelke, hkrati pa jih bo integriral v svojo širšo zbirko rešitev za avtomatizacijo. Leta 2005 je imelo podjetje Cybermation prihodek v višini 30 milijonov ameriških dolarjev in je poslovalo donosno. Ustanovili so ga leta 1982 in ima svoj sedež v Markhamu v državi Ontario, prodajna mesta pa ima še v drugod v ZDA, v Veliki Britaniji in Nemčiji. Prevzem bo predvidoma zaključen v 30 dneh.


Prijavi napako v članku