Računalništvo, telefonija
10.01.2006 11:20

Deli z drugimi:

Share

CA in Willy Technology

Podjetje Computer Associates je objavilo, da je doseglo končno soglasje za prevzem vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje aplikacij v podjetjih, podjetja Wily Technology. Celotna transakcija znaša 375 milijonov ameriških dolarjev.

“Upravljanje aplikacij je ključnega pomena, če želijo stranke povsem obvladovati svoje informacijsko okolje – od aplikacij do infrastrukture – in slediti CA-jevi viziji informacijskega upravljanja podjetij,” pravi predsednik in izvršni direktor CA-ja John Swainson. “Wily je vodilno podjetje na tem področju in najhitreje rastoče veliko podjetje na vse večjem tržišču. S tem prevzemom bo CA edino podjetje, ki se ukvarja z upravljanjem aplikacij, informacijskih sredstev in uporabnikov za celotno strojno in programsko opremo, od velikih računalnikov do porazdeljenega okolja.”

Wily ponuja vpogled v transakcije strank v realnem času in omogoča organizacijam IT, da uspešno upravljajo stanje in razpoložljivost kritičnih aplikacij in infrastrukture v podjetju. Njegove rešitve omogočajo vodjem informacijske tehnologije, da hitro zaznajo in diagnosticirajo težave ter napake aplikacij in bolje ocenijo vpliv njihove zmogljivosti na poslovni uspeh, kar se odraža v boljših storitvah za stranke in večji produktivnosti informacijske tehnologije.

Prihodki podjetja Wily so v letu 2004 zrasli za 48 odstotkov (revidirano), v letu 2005 pa je pričakovan porast prihodkov za 75 odstotkov (nerevidirano), s čimer je rast več kot trikrat hitrejša od skupne rasti tega tržnega segmenta. CA pričakuje, da bo Wily v CA-jevem proračunskem letu 2007 prispeval približno 72 milijonov ameriških dolarjev prihodkov na rentabilni osnovi. Njihova programska oprema dnevno nadzira milijarde spletnih transakcij – več transakcij za več strank kot vsi konkurenti skupaj. Wilyjeva tehnologija je nameščena v več kot 450 vodilnih podjetjih in vladnih organizacijah po vsem svetu.

Wily je v magičnem kvadrantu družbe Gartner Inc. pozicioniran med vodilne na področju J2EE Application Server Management za leto 2005; po Gartnerju so vodilni tisti prodajalci, ki že danes poslujejo dobro, imajo jasno vizijo tržne usmeritve in aktivno gradijo zmožnosti za ohranitev vodilnega položaja na tržišču. Poleg tega Gartner na podlagi novih licenčnih prihodkov napoveduje, da bo tržišče upravljanja aplikacij v letu 2007 preseglo 1 milijardo ameriških dolarjev, za leto 2009 (2) pa ocenjujejo, da bo doseglo 1,355 milijarde ameriških dolarjev.

“Podjetje Wily je postalo vodilno v tem sektorju tako, da so se osredotočili na uspeh stranke,” pravi izvršni direktor podjetja Wily Technology Dick Williams. “S CA-jem bomo našo izvirno tehnologijo, strokovnjake in najboljšo prakso prinesli v več organizacij kot kadar koli doslej. S pospeševanjem našega razvoja in z združevanjem naše tehnologije s CA-jevimi rešitvami pa bomo lahko ponudili obseg izdelkov za upravljanje, kakršnega nima prav nihče. Veselim se pridružitve ekipi podjetja CA in priložnosti, da ustvarimo najboljše podjetje, ki bo ponujalo programsko opremo za upravljanje v podjetjih.”

Po opravljeni transakciji bo Wily deloval kot oddelek Wily Technology znotraj poslovne enote Enterprise Systems Management podjetja CA. Gospod Williams se bo pridružil CA-ju in vodil oddelek, prav tako pa se bo podjetju pridružil Lewis Cirne, ki je Wilyjev ustanovitelj in glavni direktor tehnologije. CA pričakuje, da bo obdržal večino od več kot 260 zaposlenih v njihovem podjetju. Načrti o integraciji izdelkov bodo na voljo približno 30 dni po končanem prevzemu.

Prevzem bodo dokončali predvidoma v treh mesecih po trenutno še nerešeni zakonski odobritvi, pričakujejo pa, da bo nekoliko oslabil CA-jev prihodek na delnico v proračunskem letu 2006, vendar ne bo vplival na prihodke na delnico v proračunskem letu 2007.


Prijavi napako v članku