Računalništvo, telefonija
02.09.2010 09:45

Deli z drugimi:

Share

AutoCAD se vrača na Mac

Programski paket AutoCAD bo vendarle na voljo za uporabnike Applovih računalniških sistemov Mac.
Programski paket AutoCAD bo vendarle na voljo za uporabnike Applovih računalniških sistemov Mac.

Konec meseca maja smo poročali, da naj bi podjetje Autodesk že v letošnjem letu pripravljalo novo različico programske opreme AutoCAD, ki naj bi jo bilo mogoče poganjati na 64-bitnem operacijskem sistemu Mac OS X. Dvomov o tem ni več. Podpredsednik podjetja Autodesk, Amar Hanspal, je namreč potrdil, da bo program AutoCAD za Applov operacijski sistem Mac OS X na voljo že oktobra.

Programska oprema AutoCAD je zelo dobro poznana predvsem med tistimi računalničarji, ki se pretežno ukvarjajo z računalniško podprtim oblikovanjem (Computer Assisted Design oziroma CAD). Ker programski paket zajema tako 2D kot 3D oblikovanje, se uporablja na različnih tehniških področjih, in sicer strojništvo, lesarstvo, gradbeništvo, arhitektura, geodezija in elektrotehnika.

Podjetje Autodesk bo s to potezo zagotovo pridobilo veliko novih uporabnikov programa AutoCAD, saj so številni računalničarji že večkrat izrazili željo po možnosti uporabe tovrstne programske opreme na operacijskem sistemu Mac OS X. Zadnja različica, ki je bila na voljo za Applove računalniške sisteme, je na prodajne police trgovin namreč zašla daljnega leta 1992 oziroma pred natanko osemnajstimi leti (AutoCAD 12). Od tedaj je podjetje Autodesk pripravilo že kar 13 novih različic priljubljenega programa.

Za nakup programske opreme AutoCAD za Applov operacijski sistem Mac OS bo ameriškim trgovcem potrebno odšteti preračunanih 3.150 evrov. In to še ni vse. Podjetje Autodesk bo za operacijski sistem iOS pripravil še progam AutoCAD WS, ki bo uporabnikom omogočal prikaz ter manjše popravke vsebin, izdelanih z AutoCADom. Programsko opremo bo mogoče uporabljati na tabličnem računalniku iPad, pametnem mobilnem telefonu iPhone in celo na prenosnem večpredstavnostnem predvajalniku iPod Touch. Pohvalno, ni kaj!


Prijavi napako v članku