Računalništvo, telefonija
26.08.2013 17:15

Deli z drugimi:

Share

ZyXEL z 1750 Mbps usmerjevalnikom

Ko ste že mislili, da brezžična omrežja domačim uporabnikom ne morejo ponuditi še česa novega, je tukaj že nova super hitra brezžična tehnologija 802.11ac. Zagotovite si hitrost brezžičnega prenosa do 1750 Mbps, zanesljivost žične in prilagodljivost brezžične povezave v eni napravi – ZyXEL NBG6716.
ZyXEL z 1750 Mbps usmerjevalnikom
ZyXEL z 1750 Mbps usmerjevalnikom

Najnovejša in trikrat hitrejša tehnologija od 802.11n

Dramatičen preobrat v hitrosti prenosa podatkov zagotavlja novi super hitri standard 802.11ac, ki zagotavlja hitrejši, kakovostnejši in zanesljivejši prenos podatkov brez mrtvih točk. Naprava podpira tehnologijo StreamBoost, s katero pametne QoS povezave prepoznavajo, razporejajo in upravljajo s prometom. Vsaka aplikacija dobi pasovno širino in hitrost, ki sta zahtevani za najboljšo online izkušnjo. Uporabniki znotraj omrežja bodo navdušeni nad hitrostjo prenosa do 1300 Mbps in visoko kakovostnim full-HD videom pretakanjem.

Dual band za stabilna brezžična omrežja

Če ste morali včasih čakati na delni prenos filma, preden ste ga lahko začeli gledati – bufferinga je z 802.11ac, ki omogoča hkratni prenos na frekvencah 2.4 in 5GHz, konec. Novi standard je tako hiter, da boste film lahko začeli gledati takoj, tudi v visoki resoluciji. Dual band s hkratnim prenosom 1300 Mbps na 2.4GHz in 450 Mbps na 5GHz frekvenci uporabnikom omogoča popolnoma brez motenj uživati v full HD 1080p video pretoku.

Brezhibna online izkušnja

Novi ZyXEL NBG6716 izkorišča vgrajeno tehnologijo pametnih QoS povezav in inteligentni StreamBoost za brezhibno uporabniško izkušnjo. Pametno razporejanje prometa preko obeh frekvenc naprav je samodejno, potrebna ni niti konfiguracija usmerjevalnika. Prednost imajo video klici, interaktivni video/glasovni prenosi in online igrice. Za varnost Wi-Fi povezave skrbi WPS gumb, ki varno brezžično omrežje aktivira v nekaj sekundah. ZyXEL je poskrbel tudi za okolju prijazne karakteristike: možnost nastavitve urnika delovanja na podlagi dejanske uporabe, samodejni izklop brezžične povezave v primeru neaktivne povezave, uporabniki se lahko odločajo o velikosti brezžičnega območja s čimer prihranijo pri porabi energije.

Standard prihodnosti 802.11ac

Širše pasovno območje, več anten in modulacija na višjih frekvencah. Novi standard 802.11ac je kompatibilen s standardi 802.11a, n, s katerimi se povezuje na frekvenci 5GH in s tem zagotavlja nemoten in zanesljivejši signal na frekvenci 2.4GHz. Prednosti 802.11ac se boste dodatno zavedali tudi ob nakupu in nadgrajevanju omrežnih strežnikov, računalnikov, tablic in pametnih telefonov v prihodnosti, saj imajo proizvajalci, med katerimi sta tudi Apple in Samsung, v načrtu podporo super-hitri brezžični tehnologiji v napravah, ki prihajajo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATACOM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATACOM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Datacom, d.o.o., Ljubljana

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATACOM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku