Igre
05.05.2012 16:55
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zagnana proizvodnja igralne konzole Xbox 720

Microsoft govorice o pričetku proizvodnje igralne konzole Xbox 720 ni niti zanikal niti potrdil.
Microsoft govorice o pričetku proizvodnje igralne konzole Xbox 720 ni niti zanikal niti potrdil.

Igričarska spletna stran IGN je kot strela z jasnega sporočila, da je Microsoft že zagnal proizvodnjo naslednika igralne konzole Xbox 360. Tu naj bi šlo za izjemno zmogljivo konzolo Xbox 720. Za njeno proizvodnjo naj bi bila zadolžena tovarna Flextronics. Ta ima sedež v mestu Austin v ameriški zvezni državi Teksas in je že sedaj odgovorna za proizvodnjo igralne konzole Xbox 360.

Tovarna Flextronics je pred zagonom proizvodnje konzole Xbox 720 imenovala posebno skupino strokovnjakov. Ti naj bi že do potankosti preizkusili vse funkcionalnosti in zmogljivosti prihajajočega novinca. Poleg tega so bili zadolženi še za razvoj ustrezne programske opreme in pripravo plana za trženje. Ker je strojna oprema prestala vse preizkuse, naj bi tovarna Flextronics že izdelovala strojne komponente za novo igralno konzolo.

Igralna konzola Xbox 720 (ta trenutno nastaja pod razvojno oznako Durango) naj bi temeljila na osnovi 16-jedrnega procesorja PowerPC. Za preračunavanje zahtevnih grafičnih oblik bo zadolžena grafična kartica AMD Radeon družine HD 7000. Zaradi tega naj bi bil novinec kar šestkrat zmogljivejši od zdajšnje igralne konzole Xbox 360 oziroma petino zmogljivejši od prihajajoče konzole Wii U konkurenčnega podjetja Nintendo.

Microsoft naj bi za razvijalce iger kmalu pripravil razvijalsko orodje za novo igralno konzolo. Kljub temu konzole Xbox 720 še dolgo časa ne bomo ugledali na tržišču. Microsoft bi sicer o novincu in krmilnem sistemu Kinect 2 lahko spregovoril že na letošnji junijski konferenci E3. No, pustimo se presenetiti.


Prijavi napako v članku