MIT INFORMATIKA d.o.o.

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 38835843
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
7049595000
Transakcijski račun:
SI56 0206 8026 1927 873
Osnovna dejavnost:
J62.010 Računalniško programiranje
Ustanovitelj:
Saop računalništvo d.o.o.

Celovite ERP rešitve za podjetja

MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske rešitve za optimizacijo in avtomatizacijo poslovno-proizvodnih procesov. Zagotavljajo celovit nabor standardnih in nišnih rešitev, s katerimi podjetja pridobijo najboljše poslovne prakse in podprejo svoje konkurenčne prednosti.
Delajo na proizvodnih sistemih vseh vrst: projektna, serijska in naročniška proizvodnja, predelava odpadkov … »Tu imamo znanje in izkušnje, pa tudi vertikalne rešitve. Same finance, glavne knjige in podobno se nam ne zdijo tako zelo posebne rešitve, da bi jih poudarjali. Na prej omenjenih področjih delovanja pa želimo poudariti, da smo strokovnjaki,« pravijo v podjetju MIT informatika.
To dokazujejo tudi njihove stranke s teh poročij, kot so Steklarna Hrastnik, Melamin, Medex, Daihen Varstroj, Olma, Dinos, Surovina, VOC, Remont in drugi.
ERP sistem podjetja MIT informatika sicer pokriva celotno poslovanje – od financ, plačnega in kadrovskega sistema do komerciale, logistike in proizvodnje.

MIT informatika nudi rešitve za:

• kovinarsko in strojno industrijo,
• lesno in pohištveno industrijo,
• gradbeništvo,
• kemijsko industrijo,
• zbiranje in predelavo odpadkov.

Ne samo sistem, pomembno je svetovanje

Poudarjajo, da nimajo samo svojega sistema in niso le dobavitelj, ampak ekipa svetovalcev, ki obvlada tudi poslovno področje. Tako hkrati z implementacijo ERP sistema v podjetju uredijo, da poslovni procesi potekajo, kot morajo. Svetovalni del zajema tudi predloge, kako izboljšati sistem v podjetju. Tako njihovi naročniki dobijo višjo raven organiziranosti: ko začnejo uporabljati sistem, mora ta namreč delovati v skladu s koncepti ERP-ja.

MIT Orkester – celovit in prilagodljiv

MIT Orkester je njihov lasten informacijski sistem. Njegova prednost je tudi prilagodljivost. V osnovi podpirajo celovito rešitev, se pa zavedajo, da je treba sistem prilagoditi posameznemu naročniku. Ker je MIT Orkester njihov lasten produkt, ga toliko lažje prilagodijo ter lažje vključujejo specifične dodelave in rešitve. Temu primerno je cena veliko bolj zmerna od konkurenčnih rešitev.

Na ERP sistem gledajo kot na centralno točko podjetja, saj vedo, da je veliko stvari, ki jih ERP sistem ne rešuje, na primer visoko regalna skladišča, spletna prodaja in podobno. ERP je v tem primeru centralen vir podatkov »s terena«, ki prihajajo iz vseh, vanj integriranih sistemov.
Na osnovi ERP sistema gradijo poslovno analitiko, torej poročilni sistem za vodstvo, ki zajema in prikazuje na milijone podatkov iz ERP-ja. Podatke tako prikazuje v »semaforjih« in grafikah, tako da so lahko poslovnemu uporabniku enostavno razumljivi in visoko povedni. Vodstveni kader ima tako ves čas pregled nad uspešnostjo poslovanja.

MIT orkester združuje najboljše prakse:

• proizvodnja,
• monitoring proizvodnje,
• vizualizacija planiranja proizvodnje,
• logistika,
• finance in računovodstvo,
• upravljanje s kadri,
• mobilne rešitve,
• poslovno načrtovanje,
• davčna blagajna,
• MIT Orkester M – ERP za manjša proizvodna podjetja.

Na pragu svojega 30. jubileja se je podjetje združilo s podjetjem Saop, ki je eno vodilnih ponudnikov poslovnih programov (ERP) v Sloveniji, kasneje pa se je skupini pridružilo tudi podjetje Opal informatika, prav tako ponudnik lastnega IS za celovito in uspešno podporo podjetjem pri njihovem poslovanju.

V MIT-u se zavedajo, da je tako za obstoječe kot za potencialne naročnike pomembna funkcionalno bogata poslovna programska rešitev in dobra uporabniška izkušnja. Z združitvijo uresničujejo vizijo biti prva izbira proizvodnih in storitvenih podjetij, ki se odločajo za celovito poslovno informacijsko prenovo. Podjetje Saop z razvojem programov za knjigovodstvo in plače dopolnjuje MIT-ov razvoj programov za proizvodnjo. Združena podjetja ponujajo enoten sistem, ki pokrije poslovanje podjetij vseh velikosti na še bolj učinkovit način.


Deli z drugimi:
Share

Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice