Računalništvo, telefonija
26.04.2013 11:21
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ubuntu 13.04: Zmogljiv, varen in vsestransko uporaben

Operacijski sistem Ubuntu 13.04 vas bo zagotovo pustil brez besed, saj se odlično prilega tako namiznim kot prenosnim računalnikom in je nadvse enostaven za uporabo. Ta je na voljo za 32- in 64-bitne računalniške sisteme, namestimo pa ga lahko tudi v slovenskem jeziku.
Ubuntu 13.04 boljši od Windowsov 8?
Ubuntu 13.04 boljši od Windowsov 8?

Programerji organizacije Canonical so s pripravo končne različice operacijskega sistema Ubuntu 13.04 (razvojna oznaka Raring Ringtail) prijetno presenetili, saj se novost »ponaša« s povsem prenovljenim uporabniškim vmesnikom Unity, sistemom za učinkovitejše upravljanje s pomnilnikom, izboljšanim sporočilnim sistemom in številnimi drugimi novostmi. Ker se ta več kot odlično prilega tako namiznim kot prenosnim računalnikom in je nadvse enostaven za uporabo, se bo zagotovo prikupil marsikateremu uporabniku, ki je doslej prisegal izključno na Microsoftove operacijske sisteme Windows. Mnogi celo verjamejo, da ga bomo v prihodnjih nekaj mesecih »videli« prednameščenega na številnih osebnih računalnikih vseh vodilnih proizvajalcev, kot so na primer HP, Lenovo, Dell in Toshiba.

Operacijski sistem Ubuntu 13.04 je na voljo za brezplačen prenos na spletni strani http://goo.gl/pfemP, in sicer tako za 32- kot 64-bitne računalniške sisteme. Novost lahko namestimo celo na Applove prenosnike MacBook Pro z Retina zasloni, saj je podprta njihova visoka ločljivost. Ker lahko ob namestitvi izberemo tudi slovenski jezik, verjamemo, da se vam bo operacijski sistem Ubuntu 13.04 takoj prikupil. Če pa boste pri namestitvi ali uporabi naleteli na kakšno koli težavo, se po pomoč obrnite na strokovnjake Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku