Računalništvo, telefonija
07.12.2017 11:51

Deli z drugimi:

Share

Tu je Android Oreo za poceni naprave!

Mobilni operacijski sistem Android Oreo za poceni naprave zaseda kar polovico manj prostora na vgrajenem pomnilniku.
Mobilni operacijski sistem Android Oreo za poceni naprave zaseda kar polovico manj prostora na vgrajenem pomnilniku.

Google je nedavno poleg povsem prenovljenega mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo predstavil še posebno različico sistema, imenovanega Android Oreo (Go edition). Posebna različica operacijskega sistema Android je seveda namenjena za šibkejše mobilne naprave, ki so naprodaj predvsem v državah v razvoju. Tudi v leti 2017 namreč ni nič nenavadnega, če na trgu najdemo pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android, ki razpolagajo z zgolj 512 megabajti ali enim gigabajtom sistemskega pomnilnika.

Mobilni operacijski sistem Android Oreo (Go edition) je bogatejši za grafično precej bolj všečne storitve in programe Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome in Files Go. Te aplikacije ob namestitvi zasedejo zgolj polovico prostora v primerjavi s klasičnimi aplikacijami in so za okoli 15 odstotkov hitrejše. Najboljše pri vsem pa je to, da mobilni operacijski sistem Android Oreo za poceni naprave zaseda polovico manj prostora na vgrajenem pomnilniku.

Prve poceni pametne mobilne telefone in tablične računalnike opremljene z operacijskim sistemom Android Oreo (Go edition) lahko na trgu pričakujemo že v začetku naslednjega leta. Te bodo sprva na voljo v državah v razvoju, nekoliko kasneje pa bi lahko nekatere od teh naprav zašle tudi na evropski trg.


Prijavi napako v članku