OptiCyber3 d.o.o.

Diamantni partner

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 47544716
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
8423890000
Transakcijski račun:
SI56 6100 0002 2498 042
Osnovna dejavnost:
J62.020 Svetovanje o računalniških napravah in programih

OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema

Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar je najpomembneje, preventivne ukrepe, poskrbijo pri podjetju OptiCyber3 . Ekipa visoko usposobljenih strokovnjakov že več kot 10 let skrbi za varnost manjših in večjih slovenskih podjetij.

Želijo vas zaščititi še preden pride do kibernetskega napada. V ta namen simulirajo različne vrste napadov, s katerimi nato zakrpajo varnostne luknje. Prav tako želijo poskrbeti za izobraženost zaposlenih o spletnih nevarnostih, saj so prav zaposleni v večini primerov odgovorni za uspeh spletnega napada.


Strokovne in zanesljive varnostne storitve na podlagi večletnih izkušenj

Uspešen kibernetski napad lahko povzroči visoke stroške ali celo zaustavitev delovanja podjetja. Pri odkrivanju ranljivosti informacijskega sistema vam OptiCyber3 lahko pomaga z različnimi preventivnimi storitvami. S sistemskim varnostnim pregledom omrežja, ki ga delijo na notranji in zunanji pregled, pregledajo podatke o strežnikih, aplikacijah in storitvah. Pridobljeni podatki jim omogočijo vpogled v sistemske pomanjkljivosti, na podlagi katerih določijo raven tveganja za kibernetski napad. Celotno testiranje poteka na način, ki ne vpliva na potek vašega dela.

Enako velja tudi za penetracijske teste oziroma penteste, ki podjetjem omogočajo, da sama ocenijo svojo varnost. Penetracijski testi izpostavijo, katere naprave so dobro zaščitene in katere so najbolj ranljive. Cilj tovrstnih testov je preverjanje delovanja zaščitnih ukrepov in nadzor informacijskega sistema.

Zaščita pred ribarjenjem

Informacijski sistemi so največkrat izpostavljeni t. i. »phishingu« oziroma ribarjenju, ko spletni napadalci poskušajo ukaniti zaposlenega in pridobiti zaupne podatke ali še raje kar dostop do sistema. Kot najboljša zaščita pred ribarjenjem sta se izkazala izobraženost zaposlenih in simulirani napad phishinga. Simulirani napad posnema dejanski napad, na podlagi simulacije pa ugotovijo morebitne varnostne luknje v izvorni kodi, ki so lahko prisotne že od samega začetka delovanja podjetja.

Strokovnjaki OptiCyber3 pregledajo milijone vrstic izvorne kode, kjer je pomembna vsaka vejica in vsak oklepaj. Po končani analizi boste prejeli končno poročilo o odkritih in odpravljenih napakah. Svetujejo vam, da tovrstno analizo opravite že med samim programiranjem izvorne kode.


Najboljša zaščita je ozaveščenost zaposlenih

ISF Team_Security protection

Za vdor v vaše sisteme je dovolj le delček sekunde nepazljivosti. Spletni nepridipravi so postali mojstri prevar s pomočjo socialnega inženiringa, ko na videz nedolžno spletno pošto spremenijo v orodje za krajo podatkov. Izobraževanje zaposlenih je ključnega pomena, da se izognete tovrstnim napadom. V ta namen so se pri podjetju OptiCyber3 odločili, da svoje strokovno znanje ponudijo na razpolago podjetjem, ki želijo ustrezno izobraziti in usposobiti svoje zaposlene.

Več o varnostnih preventivnih ukrepih podjetja OptiCyber3 si lahko preberete na njihovi spletni strani.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja OptiCyber3 d.o.o.

ISF Team logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OptiCyber3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice