Računalništvo, telefonija
03.09.2008 07:55

Deli z drugimi:

Share

SPSS eno vodilnih podjetij na področju podatkovnega rudarjenja

Gartner, vodilno podjetje za svetovanje na področju informacijske tehnologije, v sklopu svojih svetovalnih dejavnosti pripravlja tako imenovani Magic Quadrant s katerim svojim naročnikom pomaga pri odločanju in izbiri najbolj optimalnega programskega orodja. V magičnem kvadrantu za področje podatkovnega rudarjenja, ki so ga izdali pred kratkim so med vodilna podjetja na tem področju uvrstili tudi podjetje SPSS.

Ponudniki programov podatkovnega rudarjenja so v magičnem kvadrantu ovrednoteni glede na 15 različnih kriterijev. Vodilni pa so po definiciji družbe Gartner tisti, katerih rešitve so uporabne za večino podjetij na trgu ter imajo pomemben vpliv na smer in rast trga na katerem delujejo.

Gartner je podjetje SPSS na področju podatkovnega rudarjenja uvrstilo kot vodilno podjetje z najboljšo vizijo. Razlog temu so dobre izkušnje potrošnikov, ki SPSS ne vidijo zgolj kot ponudnika storitev temveč bolj kot partnerja; moč vizije kaj narediti s podatki, saj se SPSS trudi v celoti izkoristiti podatke, ki jih imajo podjetja na voljo; ter okolje za upravljanje z (napovednih) modeli, kjer SPSS ponuja enkratne rešitve za podjetja, ki uporabljajo in razvijajo mnogo analitičnih in napovednih modelov.

Napovedno analitiko podjetja SPSS uporablja kar 95 odstotkov od 1.000 največjih podjetij (po lestvici poslovne revije Fortune). Med uporabniki SPSS programov je tudi 10 največjih svetovnih komercialnih bank, 8 od 10-ih največjih ponudnikov telekomunikacijskih storitev na svetu, 21 od 25-ih največjih trgovcev ter 24 od 25-ih največjih trženjsko raziskovalnih družb na svetu.


Prijavi napako v članku