Digitalizacija
Varnost
05.04.2024 07:15

Deli z drugimi:

Share

Profesionalni video nadzor imate lahko tudi doma

Rešitev Surveillance Station Synology omogoča izgradnjo razširljivega nadzornega sistema, ki je primeren tako za domačo uporabo, kot tudi za velike namestitve, npr. za varovanje večjih parkirišč.
Foto: NAS Synology
Foto: NAS Synology

Ena od pomembnih možnosti, ki jih ponuja tajvanski proizvajalec strežnikov NAS Synology, je tudi vzpostavitev lastne nadzorne postaje. Svojo rešitev Surveillance Station razvija že več kot desetletje. Z več kot pol milijona aktivnih namestitev in več kot tremi milijoni upravljanih kamer si je Surveillance Station prislužila svoje mesto kot ena najbolj priljubljenih in zaupanja vrednih sistemov za video nadzor, tako med zasebnimi kot poslovnimi uporabniki.

Omogoča spremljanje slike v visoki ločljivosti v živo iz več IP kamer, predvajanje posnetkov, urejanje nastavitev kamer, povezovanje z drugimi napravami in še veliko več. V podporo vse bolj zahtevnim implementacijam ima najnovejša različica Surveillance Station 9.0 preoblikovan uporabniški vmesnik, ki brezhibno združuje različne vire, kot so na primer kamere, zemljevidi, nadzor predvajanja in opozorila v eno nadzorno ploščo, ki nudi izboljšan pregled nadzorovanega prostora.

Nova različica podpira tudi dvojno snemanje in omogoča istočasno pretakanje nadzornih posnetkov v oblačno storitev C2 Surveillance, ki je posebej zasnovan za zmanjšanje potencialne izgube podatkov na le nekaj sekund. C2 Surveillance zagotavlja, da so posnetki vedno dostopni tudi po katastrofalnem dogodku ali v primeru kraje sistemov iz prostorov, ki jih varujejo. Domači uporabniki in podjetja so lahko brez skrbi in jim ni treba vlagati sredstev v drage in zapletene rešitve – popolna zaščita podatkov je res le en klik stran. Poleg tega pa je rešitev za uporabnike naprav Synology brezplačna.


Ljubljanska parkirišča nadzira Synologyjeva rešitev. Centralni sistem nadzora povezuje 296 kamer na več kot 30 parkiriščih na širšem območju Ljubljane. V ločen sistem za potrebe snemanja prometa in potopnih stebričkov pa je povezano še dodatnih približno 100 kamer. Študijo primera si oglejte na spletni strani podjetja Xenon forte d.o.o.


IP kamere za vse vremenske razmere

Lani je Synology predstavil tudi svoji prvi dve kameri, ki sta zasnovani za brezhibno integracijo s Surveillance Stationom. Vso konfiguracijo kamer in omrežne nastavitve je mogoče upravljati neposredno v okolju, ki je nameščen na strežniku NAS ali NVR Synology. Poleg tega kamere Synology ne zahtevajo nakupa ali aktivacije licenc v rešitvi Surveillance Station, kar poenostavi postopek namestitve, omogoča enostavno selitev in zmanjša skupne stroške.

Kameri BC500 in TC500 sta opremljeni z zmogljivimi možnostmi umetne inteligence, ki uporabnikom zagotavljajo pravočasna in natančna opozorila, kar omogoča hitrejši odziv na dogodke. Funkcije, vključno z zaznavanjem ljudi in vozil, zaznavanjem motenja posesti in takojšnjim iskanjem, omogočajo uporabnikom, da bolj zanesljivo prepoznajo potencialne grožnje, hitro raziščejo izbrana področja ter hitro najdejo in pridobijo posnetke izbranih dogodkov.

Analitika, podprta s tehnologijo poglobljenega učenja

Za vse, ki bi želeli dodatne funkcionalnosti svojega nadzornega sistema, pa je na voljo naprava DVA. Prihaja v dveh različicah in omogoča dodatne funkcije, kot sta prepoznavanje obrazov in registrskih tablic vozil. Analitika globokega učenja lahko pomaga avtomatizirati upravljanje sistema, na primer z identifikacijo pooblaščenih oseb ali izračunom zasedenosti. In nenazadnje lahko pomaga tudi pri ustvarjanju statističnih podatkov in drugih koristnih informacij. DVA1622 podpira izhod HDMI za do 16 tokov na enem zaslonu in lokalno upravljanje z uporabo dveh vrat USB, kar odpravlja potrebo po uporabi osebnega računalnika za spremljanje in upravljanje nadzornega sistema.

Nadzor ne pomaga le ohranjati varnosti podjetij, ampak je v pomoč tudi pri učinkovitem upravljanju prostorov. Z DVA lahko avtomatizirate tudi prepoznavanje oseb, ki jim je prepovedan vstop na posest, zagotovite, da lahko samo pooblaščeni vstopajo v območja z omejenim dostopom ter ohranjate zasebna parkirišča prosta, brez skrbi, da bi jih kdo zasedel.

Synology nenehno razvija svojo rešitev in poenostavlja uvajanje, upravljanje in delovanje sistemov video nadzora. Njegova velika prednost pred konkurenco pa je, da ko enkrat postavite sistem nadzora, praktično nimate več dodatnih stroškov.

Več najdete tudi na spletni strani www.xenon-forte.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Kamere Strežniki NAS Synology Xenon forte

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več