Računalništvo, telefonija
04.01.2018 06:50

Deli z drugimi:

Share

Samsung kmalu s poslovno tablico Chrome OS

Tablica Sigismund s sistemom Chrome OS naj bi bila namenjena najzahtevnejšim!
Tablica Sigismund s sistemom Chrome OS naj bi bila namenjena najzahtevnejšim!

Osebni računalniki Samsung Chromebooks niso bili nikoli prodajna uspešnica, saj so večinoma ponujali tisto, kar je bilo pri konkurenci že nekaj povsem običajnega. Kot pa vse kaže bi se to lahko že kmalu spremenilo, saj naj bi južnokorejski gigant pripravljal zmogljiv tablični računalnik s snemljivo tipkovnico, ki naj bi bil namenjen najzahtevnejšim in poslovnih uporabnikom. Tu seveda govorimo o tablici, ki bo imela nameščen Googlov operacijski sistem Chrome OS.

Nova tablica južnokorejskega giganta nastaja pod razvojno oznako Nautilus in bo temeljila na osnovi Intelovih procesorjev sedme generacije, poleg tega pa bo imela na voljo še zmogljivo tipalo Sony IMX258, s katero je sicer opremljen tudi pametni mobilni telefon LG G6. Ker je večina računalnikov Chromebooks opremljenih s kamero ločljivosti zgolj 720p, bo novi izdelek podjetja Samsung zagotovo privabil tiste uporabnike, ki prisegajo na kakovostne slike in videokonference.

Podatki o preostali strojni opremi tabličnega računalnika Samsung Nautilus še niso znani. Po vsej verjetnosti pa bo novost opremljena s 30,5-centimetrskim (12-palčnim) ali manjšim zaslonom. Novost naj bi bila javnosti razkrita na letošnjem sejmu elektronike CES 2018 ki bo od 9. do 12. januarja potekal v Las Vegasu.


Prijavi napako v članku