Računalništvo, telefonija
12.09.2015 16:49

Deli z drugimi:

Share

Prenovljena Wikipedija za Android še boljša

Nova Wikipedija za Android vas bo takoj prevzela.
Nova Wikipedija za Android vas bo takoj prevzela.

Če obožujete brezplačno enciklopedijo Wikipedija in razpolagate s pametnim mobilnim telefonom Android, vam priporočamo, da se nemudoma odpravite na spleteni portal Google Play. Na njem je namreč na voljo nova različica mobilne aplikacije Wikipedija (inačica 2.0.110), ki v primerjavi s predhodnico prinaša bogato paleto nadvse uporabnih novosti. Tu seveda izstopa predvsem bolj dodelan grafični vmesnik, ki je prilagojen operacijskemu sistemu Android 5.0 Lollipop.

Mobilna različica Wikipedije je bogatejša tudi za nove možnosti, kot je na primer prikaz novega zavihka na način, da kliknemo na povezavo in držim za nekaj sekund. S tem uporabnik dejansko doseže, da lahko iskane zadetke prebere šele, ko je zaključil z iskanjem, kot je to sicer nekaj povsem običajnega pri spletnih iskalnikih. Poleg tega je tu na voljo tudi predogled vsebin, ki nam omogoča pregled vsebin na način, da pri tem ne zapustimo osnovni članek. Med večjimi izboljšavami velja izpostaviti še boljše delovanje med vrtenjem zaslona in boljši iskalnik.

Prenovljena mobilna aplikacija za dostop do brezplačne spletne enciklopedije znanja je na voljo za prenos na portalu Google Play, in sicer na povezavi bit.ly/Wikipedia-Android. V primeru težav ali vprašanj z namestitvijo ali uporabo nadvse zanimive mobilne aplikacije vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku