Računalništvo, telefonija
18.10.2016 11:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preberite si tvit vreden astronomskih 350 milijonov evrov

Preberite si tvit vreden astronomskih 350 milijonov evrov
Preberite si tvit vreden astronomskih 350 milijonov evrov

Bernie Sanders je sicer že izpadel iz najbolj “vroče” tekme v ZDA, tekme za položaj ameriškega predsednika, vendar to še ne pomeni, da se je popolnoma umaknil iz politike in medijev. Ravno nasprotno, tvit Bernieja Sanders, ki se na družbenem omrežju Twitter lahko pohvali z 2,65 milijona sledilci, je v petek zaokrožil po svetu in farmacevtsko podjetje Ariad stal nekaj več kot 350 milijonv evrov.

Po tem, ko je v svojem tvitu Sanders razkril kako je podjetje Ariad dvignilo ceno nekega zdravila proti raku, je cena delnic Ariada padla za 15%. Zanimiv podatek je recimo ta, da tvit ni podpisan z “-B”, kar pomeni, da je tvit bil napisan s strani zaposlenega in ne s strani Sandersa osebno. Portal Bloomberg poroča, da je Ariad dvignil prodajno ceno dotičnega zdravila Iclusig letos že četrtič. 30-dnevni paket zdravil tako stane preračunanih 14.500 eur, kar znese okrog 181.000 eur letno.

Ne samo, da je Sanders pokazal na pohlepnost farmacevtske industrije, pokazal je tudi neverjetno moč Twitterja kot platforme. Torej, če lahko en sam tvit povzroči takšen “boom”, potem zagotovo še obstaja nekaj vrednosti v dotičnem družbenem omrežju, kljub temu, da strokovnjaki trdijo, da mu ne kaže ravno najbolje. To je pa verjetno nekoliko bolj povezano z zmožnostjo rasti in monetizacije storitve, kakor pa s samo relevantnostjo.


Prijavi napako v članku