Strojna oprema
08.09.2006 11:40

Deli z drugimi:

Share

Najzmogljivejši HP Integrity doslej

HP je osvežil celotno paleto strežnikov HP Integrity ter dodal najzmogljivejše modele doslej. S tem je znižal stroške visoko zmogljivih računalnikov za podporo poslovno kritičnih aplikacij. Novi strežniki iz podjetja HP so dvakrat zmogljivejši kot prejšnja generacija strežnikov HP Integrity in s tem potrjujejo HP-jev položaj vodilnega ponudnika strežnikov UNIX, kamor ga z raziskavami trga uvršča raziskovalno podjetje IDC.

Poleg tega je HP razširil zmožnosti poganjanja več operacijskih sistemov v okolju virtualnih strojev HP Virtual Server Environment za strežnike Integrity, kar strankam omogoča, da v skladu s poslovnimi potrebami povečujejo in zmanjšujejo virtualne strežnike. Bovespa, brazilska borza in Lucent Technologies so tri izmed več podjetij, ki so se za strežnike Integrity odločila zaradi poenostavljenega upravljanja, visoke razpoložljivosti in prilagodljivega razporejanja zmogljivosti.
Nova strežnika HP Integrity rx6600 in rx3600 po cenah, primerljivih z osnovnimi modeli, nudita visoko zanesljivost računalnikom mainframe. Nova modela sta na voljo z operacijskimi sistemi HP-UX 11i, Microsoft Windows, Linux ali OpenVMS ter tako zagotavljata najvišjo stopnjo prilagodljivosti in zmogljivosti v svojem razredu. Strežnika sedaj vključujeta nabor čipov HP zx2, ki v primerjavi s prejšnjimi generacijami strežnikov zagotavlja dvakrat višjo energetsko učinkovitost in za do 50 odstotkov zmanjša stroške napajanja ter hlajenja. Z vgradnjo novih dvojedrnih procesorjev Intel Itanium 2 “Montecito” je HP za dvakrat povečal zmogljivost strežnikov Integrity.


Prijavi napako v članku