Tiskalniki in skenerji
03.11.2022 07:27

Deli z drugimi:

Share

Nadgradite procese s 3D tehnologijo

Tradicionalne metode so še vedno temelj proizvodnje pri večini podjetij, vse bolj pa se kot dopolnilo ali nadomestitev določenega procesa vpeljuje tudi 3D tehnologija. Številni problemi so s pomočjo 3D tehnologije preprosto odpravljeni.
Foto: 3WAY
Foto: 3WAY

V 3WAY, kjer sicer najdete vse produkte 3D tehnologije na enem mestu, pravijo, da je v zadnjem času vse večje povpraševanje predvsem po storitvah, saj so 3D rešitve ugodne in učinkovite. Poleg CAD/CAM programske opreme, ki se uporablja že dolgo časa, v zadnjem času na sceno prihajajo 3D printerji, s katerimi se lahko ustvari praktično karkoli, in pa 3D skenerji. Slednji omogočajo zajem podatkov, ki se nato uporabijo za vzvratni inženiring ali kontrolo kakovosti. 3D tehnologija v marsikaterih primerih predstavlja pohitritev procesov in omogoča večji nadzor nad njimi. Vse to seveda tudi z bistveno nižjimi stroški, kot sicer. 3D tehnologija ponuja priložnosti, ki so vredne, da jih izkoristite.

Avtomatizacija, standardizacija in optimizacija programiranja

Korenine CAD/CAM programske opreme sicer segajo v sredino prejšnjega stoletja, zato se je slednja do danes precej spremenila. Na CAM področju v podjetju 3WAY zagovarjajo hyperMILL CAM programsko opremo. Verjamejo, da s številnimi naprednimi moduli ponuja najvišjo stopnjo avtomatizacije in standardizacije procesov, kar vam omogoča učinkovitejše programiranje. Enostavni procesi bodo tako opravljeni, ne da bi se z njimi posebej ukvarjali, medtem pa se boste vi lahko posvetili kompleksnejšim nalogam. Najbolj napreden znotraj hyperMILL je gotovo “Virtual Machining Center”, ki predstavlja popolno sintezo virtualnega in realnega sveta.

S 3D printerji lahko ustvarite karkoli

Ni treba izgubljati besed ob dejstvu, da so 3D printerji vse bolj natančni, večji, hitrejši in pokrijejo širok nabor materialov, kar jih uvršča med vse bolj pomembne člene proizvodnje. Še vedno so najbolj uporabni za izdelavo prototipov, pri čemer lahko že v nekaj urah iz CAD modela dobite končni produkt. Ta možnost je časovno in stroškovno zelo učinkovita. 3D printanje je uporabno tudi za proizvodnjo v manjših serijah. Prednost je seveda tudi ta, da lahko s 3D tiskalnikom ustvarite praktično karkoli. Kompleksne oblike na tem mestu res ne predstavljajo nikakršnega problema.

3D skeniranje za vzvratni inženiring ali kontrolo kakovosti

Ste prišli kdaj do problema, da bi radi imeli CAD model določenega kosa, a se zaradi dolgotrajnih in nenatančnih meritev tega niste niti lotili? Ali pa bi po izdelavi kosa radi opravili kontrolo kakovosti, še preden ga pošljete v naslednjo fazo? 3D skeniranje vam na tem mestu odpre popolnoma nove dimenzije. Predstavlja vam enostavno pot do CAD modela, ki ga lahko kasneje uporabite za reprodukcijo ali pa kontrolo kakovosti. 3D skenerji so vse bolj natančni in enostavni za uporabo, z njimi pa boste dobili popoln 3D model.

“3WAY Open House” – dan odprtih vrat za vse!

V novembru se vam ponuja idealna priložnost, da spoznate 3D tehnologijo v živo, saj bo na sporedu “3WAY Open House”. Podjetje 3WAY namreč odpira svoja vrata vsem svojim obstoječim in potencialnim strankam. Podrobno vam bodo predstavili vse storitve, ki jih ponujajo, poleg tega pa seveda produkte, za katere so zastopniki, s poudarkom na FlashForge 3D printerjih, Shining3D 3D skenerjih in hyperMILL CAM programski opremi. Pripravljeno imajo veliko presenečenje in bogate nagrade, poskrbljeno pa bo tudi za jutranjo kavo in kosilo med odmorom.

Vabljeni, da se jim v petek, 11.11. ob 9:30, pridružite v večnamenski dvorani v Medvodah (Ostrovrharjeva 4). V 3WAY zagotavljajo, da vam ne bo žal. Vstopnina je brezplačna, na dogodek se je potrebno le prijaviti. Več informacij o “3WAY Open House” na povezavi. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D printerji 3D tehnologija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več